I fremtiden kan iPhone bli produsert i Kina.
I fremtiden kan iPhone bli produsert i Kina.

Annonse


Foxconn og Apple skal bygge iPhone-fabrikk til 80 milliarder kroner

Ifølge rapporter fra The Economic Times of India er det kun bare detaljer som gjenstår før Foxconn og indiske myndigheter signerer en avtale om en iPhone-fabrikk i landet.

India-fabrikk
Etter å ha undersøkt flere byer i India, skal valget ha falt på et 1200 mål stort område i Maharashtra, og fabrikken skal ene og alene fokusere på produksjon av iPhone. Prisen skal ligge på rundt 80 milliarder kroner.

Fra avtalen blir godkjent og underskrevet vil det ta rundt 18 måneder før fabrikken er oppe og går og klar for produksjon.

Stort marked
Foxconn planlegger å åpne 10–12 fabrikker i India innen 2020. Tidligere har de produsert Nokia-telefoner i landet, men etter å ha mistet selskapet som klient måtte de stenge i 2014, året etter at Microsoft kjøpte om mobilavdelingen. Tidligere i vår la Foxconn nesten 30 milliarder kroner på bordet for Sharp.

Annonse
Apple har tidligere uttalt at iPhone har et stort potensial i India og at deres syn på landet er slik Kina var for 7–10 år siden. Forrige uke stanset Samsung og andre salget av brukte iPhone-modeller i India.

 

Kilder:
9to5Mac,
The Economic Times of India

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse