Mer enn CarPlay. Apple innrømmer at de jobber med maskinlæring og programvare for selvkjørende biler.
Mer enn CarPlay. Apple innrømmer at de jobber med maskinlæring og programvare for selvkjørende biler.

Annonse


Apple bekrefter: jobber med selvkjørende biler

Apples bilplaner har gått fra full bemanning for å lage en bil til å lage programvare for “automatiske systemer,” skriver Reuters.

Har sendt brev
Nå har de sendt brev til amerikanske myndigheter der de ber om like spilleregler som tradisjonelle bilprodusenter i jakten på å lage de beste selvkjørende bilene.

I brevet fra den 22. November til National Highway Traffic Safety Administration ber Apple myndighetene om å ikke påføre dem for mange restriksjoner i testingen av selvkjørende biler, og at “etablerte produsenter og nye aktører bør likebehandles.”

Jobber med maskinlæring
Videre skriver Steve Kenner, Apples direktør for produktintegritet, at Apple jobber med maskinlæring og har planer for bilmarkedet:

Annonse


– Selskapet investerer tungt i å studere maskinlæring og automatisering, og er entusiastiske for potensialet for automatiske systemer på mange områder, inkludert transport.

Har samlet erfaringer
Apple har tidligere hatt store ambisjoner om å lage sin egen bil, og hadde på et tidspunkt ansatt tusenvis av bilingeniører fra for eksempel Tesla, og hadde en prototype som kjørte i hemmelighet på bilbaner, men prosjektet ble lagt på is i oktober, mens selskapet hintet om at de i stedet ville satse på lisensiering.

Apple har endog vært i samtaler med McLaren om et mulig samarbeid, uten at samtalene førte til noe konkret.

Kan brukes til mye
Nå sitter selskapet på masse forskning, erfaring og nye teknologier som maskinlæring som de brukte til å bygge en bil:

– Det er mange potensielle applikasjoner for disse teknologiene, inkludert fremtidig transport, så vi ønsker å jobe med NHTSA for å hjelpe med å definere de beste reglene for industrien, sier Apple-talsmann Tom Neumayr i en uttalelse til Reuters.

Kilder
Reuters
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse