McLaren er absolutt ikke til salgs, verken til Apple eller noen andre, sier selskapet selv.
McLaren er absolutt ikke til salgs, verken til Apple eller noen andre, sier selskapet selv.

Annonse


McLaren bekrefter Apple-samtaler

Den gangen for ikke så lenge siden da Apple vurderte å produsere sin egen bil, gikk ryktebørsen varm om at Apple snuste på McLaren.

Den gangen ble dette hardnakket benektet av McLaren selv, men nå har pipen fått en annen tone etter at selskapets aksjonærer har gått ut med full støtte til selskapet og sagt at det ikke er til salgs.

Har hatt samtaler
– Det kom ikke noe bud fra Apple, sier McLaren Automotives CEO Mike Flewitt.

– De kom på besøk. Vi snakket sammen. Vi snakket om hva de gjorde. Vi snakket om hva vi gjorde. De fikk en omvisning. Det modnet seg aldri til et definitivt forslag, fortsatter han.

Annonse


Apple skal ha vært spesielt interessert i materialene som selskapet bruker (karbon og aluminium) til å lage superbilene sine, og ikke minst i PC-styringen i de avanserte bilene.

Usikker bilsatsing
Apples bilsatsing ser nå ut til å være lagt på is, og hundrevis av ingeniører har fått sparken. Det virker mer som om Apple ikke lenger planlegger å lage en bil, men i steden har lagt seg på en strategi om å lage programvare som kan lisensieres ut til bilprodusenter.

McLaren på sin side sier nå at de definitivt ikke er til salgs, i følge Reuters, etter å ha mottat flere bud som de har takket net til.

– Jeg er komfortabel med hvor våre nåværende aksjonærer er, og at de ønsker å fortsette eierskapet av selskapet, sier Flewitt.

Kilde
Reuters
MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse