Apples bilprosjekt er satt på vent inntil videre.
Apples bilprosjekt er satt på vent inntil videre.

Annonse


– Det kommer ingen Apple-bil

Det siste året har det blitt hevdet mang en gang at Apple utvikler en egen elbil. Prosjektet, som aldri er gjort offisielt, har gått under navnet «Project Titan».

Skifter fokus
I midten av forrige måned dukket det opp rapporter om at Apple skifter fokuset vekk fra en egen bil og vil i stedet fokusere på lisensiering.

Bloomberg skriver nå at hundrevis av ansatte som tidligere jobbet med «Project Titan» har enten blitt avskjediget, flyttet til noe prosjekter eller jobber med utvikling av en plattform for autonome biler.

Må vise at det er mulig
Gruppen er nødt til å vise at dette er mulig og Apple har satt en tidsfrist for dem til sent oktober, skriver Bloomberg.

Annonse


Endringene skal ha skjedd etter at Apple i sommer hentet inn Bob Mansfield som ny sjef for prosjektet. Steve Zadesky, den tidligere sjefen, måtte forlate Project Titan tidlig dette året etter det som omtales som en «utrolig svikt som leder».

Apples plan var å lansere bilen tidlig 2020 og de håpet å revolusjonere bilene på samme måte som de gjorde i mobilmarkedet med iPhone i 2007.

 

Kilder:
9to5Mac,
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse