Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Apple endrer fokus for sitt «Project Titan» (Ill.: Apple)

Girer Apple ned satsningen på selvkjørende biler?

Har fungerende prototyper på lukkede baner, men satser angivelig på lisensiering.

Det er New York Times som rapporterer om at Apple skal ha sagt opp «dusinvis» fra teamet som jobber med selvkjørende biler.

Det nesten hemmelige prosjektet
«Project Titan» som er navnet på Apples selvkjørende biler har så langt ikke blitt offisielt bekreftet av Apple selv, men stadig har små og store detaljer lekket ut. Det som er klinkende klart er at Apple jobber med forskning og utvikling på selvkjørende el-biler, eller AI-systemer som gjør det mulig.

Blant annet har Apple og Tesla stjålet hverandres ansatte i høyt tempo.

– Viktige ingeniører? De har ansatt folk vi har sparket. Vi spøker alltid med at Apple er «Tesla-gravplassen». Hvis du ikke klarer deg i Tesla – gå og jobb for Apple. Jeg tuller ikke, har Musk tidligere uttalt om den saken.

Stor satsning
Men «Project Titan» er stort, med tidligere rykter om at oppad mot tusen personer aktivt jobber med dette prosjektet hos Apple.

Derfor er avsløringen til New York Times antageligvis ikke et tegn på at Apple gir opp kampen, men heller at de skrur om til å satse på lisensiering. Slik vi ser at mange aktører i dette markedet nå gjør.

Målsetningen for prosjektet skal ifølge interne kilder ha vært å bygge opp teamet til å bli rundt 1800 ansatte samtidig som de hadde satt en lanseringsdato for prosjektet i 2019.

Hentet fra pensjonist-tilværelsen
Etter at Steve Zadesky gikk fra prosjektet så hentet til slutt Apple den legendariske Bob Mansfield ut av pensjon for å jobbe med Apple Car.

I forrige måned kunne Bloomberg fortelle at Mansfield hadde endret prosjektets fokus fra å bygge en selvkjørende bil til å konsentrere seg om å lage det autonome systemet.

Har kommet langt
Endringene kommer på et tidspunkt da Apple allerede har kommet godt i gang med prosjektet sitt. Ifølge New York Times så skal kilder på innsiden ha fortalt at Apple faktisk har flere fullstendig autonome biler på en lukket bane allerede.

Apple har i skrivende stund flere muligheter. De kan lisensiere sine systemer til selskaper som allerede bygger biler, eller de kan ta litt av skattekisten sin og gå ut og kjøpe en produsent.

Samtaler mellom Elon Musk og Apple skal ha funnet sted og ryktene svirrer om andre potensielle oppkjøp.

Kilde:
9to5Mac

Stikkord: Apple, samferdsel, tesla