Apple kjøper opp domener relatert til bil.
Apple kjøper opp domener relatert til bil.

Annonse


Apple kjøper opp bilrelaterte domener

Dette kan selvsagt, og er sikkert, bare et naturlig kjøp for å sikre seg domener relevante til «CarPlay». Men, man kan jo spørre seg selv; hvorfor nå? Carplay er allerede kommet langt, og om det var relevant med bruk av andre domener i markedsføring eller annet så burde de kanskje ha vært kjøpt for lenge siden?

Project Titan
Project Titan er Apple sitt «iCar» prosjekt som Tim Cook godkjente i fjor. Ryktene rundt dette prosjektene er mange, og detaljene er få. Det som er kjent er at det er Steve Zadesky, tidligere involvert i utviklingen av iPhone og iPod, som er satt til å lede prosjektet. Zadesky har også tidligere jobbet som ingeniør hos Ford.

«Project Titan» er ikke noe lite prosjekt heller, og det ryktes at oppad mot tusen personer jobber aktivt på dette prosjektet. Mer nøkternt dreier det seg nok om et par hundre.

Disse kommer til gjengjeld fra selskaper som Tesla, Ford, GM, Samsung, A123 Systems, og Nvidia. Det har også vært rapportert om et selskap som måtte legge ned driften, Mission Motors, på grunn av at ansatte hoppet over til Apple. Så alt tyder på at dette er mer enn bare utforskning for Apple sin del, og at de støvsuger markedet for talent.

Annonse


Kan ikke komme for sent til festen
Tesla og Google har lenge jobbet i dette feltet og har gode resultater så langt. Tesla, på sin side med elekstriske biler til forbrukere og Google med sine selvkjørende biler. Nå som Tesla har begynt og oppgradere sine biler og tilbyr assistert kjøring, så er løpet om å bli den som leverer de første autonome bilene blitt tilspisset.

Med selskaper som Uber som legger seg hakk i hel og starter sin egen forskningsavdeling så har Apple dårlig tid om de ønsker å være med. Det er nok også grunnen til at det ryktes at Apple vil ha en bil klar for forbrukermarkedet allerede i 2019 / 2020.

Men, som også MacRumors sier i sitt innlegg så er det fortsatt «Early days» for Apple, mye kan endre seg på 3-4 år. Men hvem vet, kanskjer er det en iCar som henter deg neste gang du bestiller en UberPop?

Kilde:
CarPlay
MacRumors

Annonse