Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Apple Music oppdateres med en ny spilleliste. Illustrasjonsfoto. (Ill.: Martin KYnningsrud Størbu)

Dette er Apples svar på «Discover Weekly»

Gjør strømmetjenesten litt mer personlig.

Apple Music har hatt et godt førsteår, men flere av brukerne mener det har skortet på funksjoner og løsninger sammenlignet med Spotify.

Personlige spillelister
Tidligere i år skrev vi at Apple planlegger en større oppdatering til strømmetjenesten og dagene før iPhone 7-arrangementet ruller de ut en ny tjeneste (for iOS 10-betatestere).

Den nye funksjonen kalles «My New Music Mix» og tilbyr personlige spillelister til Apple Music-abonnenter. Spillelisten virker som en direkte versjon av Spotifys «Discover Weekly» og Apple beskriver den slik:

«Discover new music from artists we think you’ll like. Refreshed every Friday.»

Spotify-Apple-krangel
Den spesialtilpassede spillelisten ble faktisk vist frem under WWDC-messen tidligere år, da under navnet «Discover Mix». Likheter i navnet med Spotifys versjon kan være en av årsakene til at Apple døper om tjenesten.

De to strømmekongene har kranglet mye den siste tiden. Først i App Store-saken der Apple beskyldes av Spotify med flere å låse ute mindre og nye aktører. Og nå nylig i forbindelse med Apples fokus på eksklusive avtaler. Universal Music-sjefen slo fast at de er ferdige med eksklusive avtaler, mens Spotify beskyldes for å «begrave artister som har hatt avtaler med Apple Music og Tidal».

 

Kilde:
TechCrunch

Stikkord: Apple, applemusic