Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– De låser ute mindre og nye aktører

Senator langer ut mot Apple

Under et arrangement «America’s Monopoly Problem» benyttet senator Elizabeth Warren anledningen til å kritisere Apple, Google og Amazon.

Apple Music får gjennomgå
Warren rettet sterkest skyts mot Apple og anklaget dem for å stille urimelige betingelser til konkurrenter, noe som gjør det vanskeligere for dem å tilby deres tjenester.

Senatoren refererte blant annet til Apple Music og uttalte at Apples betingelser fører til at det er vanskelig for andre å tilby konkurransedyktige strømmetjenester.

Spotify kritiske
Recode har snakket med Spotify som uttaler at Apple gir seg selv en urettferdig fordel både når det gjelder pris og funksjonalitet.

«Apple har lenge brukt sin kontroll over iOS for å knuse konkurransen i musikk, ved å skru opp prisene for konkurrentene, hindre oss på en upassende måte å fortelle kundene våre om de lavere prisene og ved å gi seg selv fordeler på tvers av plattformen gjennom alt fra låseskjermen til Siri», forteller Jonathan Prince, Spotifys PR-sjef, til Recode og legger til:

«Du vet det er noe er galt når Apple tjener mer på Spotify-abonnenter enn de gjør med Apple Music-abonnenter og at de ikke deler noe av det med musikkindustrien.»

Endrer andelen
Apple tar 30 prosent av omsetningen for apper i App Store, det gjelder også abonnementsløsninger – en ting Spotify lenge har kritisert dem for.

Tidligere denne måneden annonserte Apple at fremover vil andelen synke til 15 prosent for abonnementer – såfremt kundene abonnerer mer enn ett år.

Spotify uttalte at det var en «fin gest», men at «det ikke når roten av problemet med Apple-skatten».

 

Kilder:
9to5Mac,
Recode

Stikkord: Apple, applemusic, spotify