Rapport: Spotify begraver artister som har hatt eksklusive avtaler med Apple Music og Tidal

Krigen mellom Apple Music og Spotify fortsetter.
Krigen mellom Apple Music og Spotify fortsetter.

Det er Bloomberg og New York Times som melder om at Spotify angivelig begraver artister som har hatt eksklusive avtaler med Apple Music eller Tidal.

Begrenser promotering
Sakene fra NYT og Bloomberg hevder at Spotify begrenser eksponeringen av artister som lager eksklusive avtaler med deres rivaler Apple Music og Tidal.

NYT hevder at Spotify i det siste har implementert rutiner som vil straffe artister som inngår avtaler med andre, og at disse vil sikre at artisten ikke vil bli promotert på lik linje med andre når dette innholdet til slutt blir tilgjengelig på Spotify.

Annonse

Dette føyer seg inn i rekken av konfrontasjoner mellom Apple og Spotify over den siste tiden. Tidligere i sommer hevdet Spotify på sin side at deres nye app ble nektet i App Store, mens Apple på sine side påpekte at Spotify måtte følge samme regler som alle andre utviklere.

Vil kun uttale seg anonymt
Ifølge NYT så skal to ledere ved to større plateselskaper ha bekreftet at i den siste tiden så har Spotify, som ikke vil inngå eksklusive avtaler, ha fortalt dem at de har fått på plass rutiner som sørget for at musikk som har hatt fordelen av denne typen avtaler ikke ville få samme prioritering når den ankom til Spotify; slik musikk skal ikke bli fremtredende promotert eller inkludert i like mange spillelister. De to lederne uttalte seg anonymt for å diskutere private forhandlinger med Spotify.

Spotify på sin side har ikke ønsket å kommentere saken ovenfor NYT.

Minst ett år
Bloomberg har også rapportert om dette og legger til at Spotify har praktisert noe lignende dette i minst ett år nå.

«Artister som har gitt Apple eksklusiv adgang til ny musikk har blitt fortalt at de ikke kommer til å få sine sanger på fremhevede spillelister når sangen kommer til Spotify», dette kommer fra flere kilder som også ønsker å snakke kun under beskyttelsen av anonymitet.

Ifølge Bloomberg så har disse artistene funnet sine sanger begravet langt ned i søkeresultatene til Spotify.

Så langt har Spotify avslått å kommentere saken bortsett fra at en ikke navn-gitt talsmann for Spotify skal ha uttalt til 9to5mac.com at Bloombergs påstander om søkeresultater er «utvetydig feil».

Kilde:
9to5Mac

Annonse
Annonse