Ifølge Washington Post var det hackere som hjalp FBI, ikke selskapet Cellebrite.

Annonse


«FBI fikk hjelp fra hackere»

Før FBI ba om utsettelse i den mye omtalte «FBiOS-saken», dukket det opp rykter om at byrået fikk hjelp fra det israelske selskapet Cellebrite til å låse opp iPhonen.

Slik startet det hele: Dommer beordrer Apple til å hjelpe FBI.

«Gray hat-hacker»
Hverken FBI eller Cellebrite har ønsket å kommentere saken eller metoden, men ifølge nye detaljer fra Washington Post var det ikke selskapet som hjalp FBI – det var såkalte gray hat-hackere.

Byrået skal ha betalt en gruppe med datasnokere en engangssum for å lokalisere et «zero-day» sikkerhetshull. Dette skal ha blitt brukt til å lage en type maskinvare som skulle hjelpe dem å låse opp iPhone 5c-en tilhørende den avdøde terroristen Syed Farook.

Annonse


Washington Post har ikke identifisert gruppen, men omtaler individene som forskere. Minst én av dem skal være en «gray hat»-hacker, ifølge avisen.

Les også: Cellebrite tror de kan låse opp iPhone 6.

Ny vending
Dette er en interessant vending i saken, ettersom Cellebrite har fått mye av «æren» for å låse opp mobilen. Seneste i går skrev vi om den italienske faren som hadde kontaktet selskapet for muligheten til å låse opp en iPhone 6 – noe selskapet var positive til, ifølge ham selv.

Les alt om FBiOS her.

Ulike typer
Hackere blir ofte inndelt i grupper og farger der de med hvit hatt ikke har ondsinnede hensikter, noe «Black hat»-hackere har. (Lenke: Wikipedia)

«Gray hat»-hackere er typen som kan selge informasjon til for eksempel myndigheter eller selskaper som jobber med overvåkingsutstyr.

 

Kilder:
Washington Post,
Gizmodo