Ifølge nye rapporter får FBI hjelp fra det israelske selskapet Cellebrite.

Annonse


Israelsk iPhone-hjelp for FBI

Tidligere denne uken ba FBI om utsettelse i «FBiOS-saken», noe dommeren godtok.

Cellebrite
Årsaken var at de muligens hadde muligens hadde funnet en måte å låse opp den avdøde San Bernardino-terroristens, Syed Farrok, iPhone 5c. De ville verken fortelle hvem eller hvordan, men Apple insisterte kort tid etter om å få vite detaljene.

Ifølge den israelske avisen Yedioth Ahronoth får FBI bistand fra det israelske selskapet Cellebrite, som utvikler etterforskningsprogramvare for mobiltelefoner, til å åpne telefonen.

Cellebrite jobber blant annet etterforskningssystemer beregnet for politiet, militæret og ettertningsbyråer.

Terroristens iPhone: FBI hevder hemmelig tredjepart kanskje har klart å lure seg inn.

Ba om utsettelse
Avisen skriver at Cellebrite har nektet å uttale seg i saken. Lykkes de vil ikke lenger FBI være avhengige av Apple for å låse opp mobilen, eller andre for den saks skyld.

«Søndag 20. mars 2016 demonstrerte en tredjepart til FBI hvordan man kan låse opp Farooks iPhone. Vi må teste mer for å finne ut om det er mulig å nå dataene. Om det er mulig trenger vi ikke hjelp fra Apple», skrev påtalemyndighetene tidligere denne uken.

Under en pressekonferanse i forbindelse med utsettelsen av høringen, indikerte Apples advokater at de insisterer å snakke med den eller dem som hjelper FBI og ønsker også å vite om svakheten hvis myndighetene ønsker å holde saken i live. Det kan nå muligens ha blitt avslørt.

Les også: Dommer beordrer Apple til å hjelpe FBI.

 

Kilde:
Venture Beat

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse