Gjerningsmannen Syed Rizwan Farook skal ha brukt en iPhone 5c.

Annonse


Dommer beordrer Apple til å hjelpe FBI

En dommer i California har pålagt Apple å hjelpe FBI med å låse opp mobilen til Syed Rizwan Farook, en av personene bak angrepet i San Bernardino i desember, melder NTB.

Oppdatert 17.2 12.35:

Les Tim Cooks brev til kundene i forbindelse med dommen.

Domstol beordrer Apple
Forrige uke klaget FBI-sjefen James Comey over at myndighetene ikke klarte å knuse krypteringen iPhonen som ble brukt av Farook.

Annonse


– Apple har eksklusive tekniske muligheter til å assistere myndighetene i å fullføre sitt søk, men har nektet å bistå med denne assistansen frivillig, uttalte aktoratet.

Retten beskriver flere måter som kan bli brukt for å få tilgang til drapsmannens iPhone og iCloud-konto. Blant annet å deaktivere mobilens autoslettefunksjon og gi FBI muligheten til å prøve et uendelig antall forsøk på å låse opp mobilen.

Les også: Nytt lovforslag: – Tilby bakdører, eller bli bøtelagt.

Fatal skyting
9to5Mac skriver at uansett hva dommeren sier, kan Apple mest sannsynligvis ikke få tilgang til enhetens data. Apple har tidligere uttalt at det er umulig for dem å få tilgang til dataene på en iPhone som er låst med et passord og kjører iOS 8 eller nyere.

Farook og hans kone Tashfeen Malik ble drept av politiet etter å ha skutt og drept 14 personer under en juleavslutning for ansatte i San Bernardinos helseavdeling, der Farook selv jobbet. FBI mener informasjon fra Farooks mobiltelefon kan være viktig i etterforskningen av saken, skriver NTB.

Les også: – Ingen bakdører er et must.

 

Kilder:
ABC Nyheter