Det skal ikke være lett å bryte seg inn i et produkt fra Apple.
Det skal ikke være lett å bryte seg inn i et produkt fra Apple.

Annonse


– Ingen bakdører er et must

Tidligere denne måneden fortalte Tim Cook hvor høyt de setter kundenes personvern, og igjen understreker han hvor viktig det er.

Sikkerhet og personvern
Under Wall Street Journal Live-konferansen tidligere denne uken erklærte Cook at Apple ikke planlegger å legge rette til for at myndighetene skal få tilgang til selskapets produkter.

– Vi sier at ingen bakdører er et must. Ønsker vi at landet vårt skal være sikkert? Selvsagt. Ingen skal måtte velge mellom personvern og sikkerhet. Vi bør være smarte nok til å velge begge, fortalte Cook.

NSA med andre har argumentert for at landets sikkerhet er avhengig av at teknologiselskaper gir dem «en nøkkel» til krypterte forbrukerprodukter.

Annonse


Viktig
– Vi tror at personvern over tid vil bli viktigere og viktigere for flere personer når det går opp for dem at intime deler ved livene deres er åpne og brukes til alt mulig rart, fortalte Cook under konferansen.

Han fortalte at bakdører ville ikke være så galt hvis det kun gjald «slemme personer».

– Du kan ikke ha bakdører inn i programvaren da det ikke er mulig å ha bakdører som kun er tilgjengelig for «de snille», uttalte toppsjefen i Apple.

Se hele intervjuet under.

Les også: – Vårt mål er å bevare personvernet til kundene.

 

Kilde:
Ars technica