Tim Cook har sendt ut et personlig brev til kundene etter gårsdagens FBI-dom.

Annonse


Tim Cook: – En trussel mot sikkerheten

Etter at amerikanske myndigheter beordret Apple til å hjelpe FBI i en kriminalsak, har Apple-sjef Tim Cook sendt ut et personlig brev til kundene.

Les originalsaken her.

Ønsker offentlig debatt
«Vi motsetter oss denne avgjørelsen som har større betydningen enn den juridiske saken», skriver Cook.

Han starter brevet med å fortelle hvor viktig del av livene mobilene – ledet av iPhone – er blitt og at de lagrer ufattelig mye mengder med personlig informasjon. Enten det er samtaler, bilder, musikk eller notater.

Annonse


«All denne informasjonen er nødt til å beskyttes fra hackere og kriminelle som ønsker å få tilgang til den, stjele den og bruke den uten at vi vet om eller ønsker det. Kundene forventer at Apple og andre teknologiselskaper gjør det de kan for å beskytte den personlige informasjonen», fortsetter Apple-sjefen.

– Ingen sympati for terrorister
Videre i brevet skriver Cook at de (Apple) er sjokkerte og rasende over terroristangrepet i San Bernardino i desember.

«I dagene etter angrepet spurte FBI om vi kunne hjelpe dem, og vi har jobbet hardt for å støtte myndighetenes jobb med å løse saken. Vi har ingen sympati for terrorister.»

Cook skriver at når FBI har spurt om data Apple sitter på, har de overlevert den informasjonen. De skal også ha gjort Apple-teknikere tilgjengelige for å bistå FBI.

«Men nå har amerikanske myndigheter bedt oss om noe vi ikke har, og noe vi ser på som farlig å lage. De ber oss om å lage en bakdør til iPhone.

«FBI ønsker at vi skal lage en ny versjon av operativsystemet til iPhone, å omgå flere sikkerhetsfunksjoner og installere det på iPhoner som er innhentet i forbindelse med etterforskninger», står det i brevet til kundene.

– En trussel mot sikkerheten
Han avslutter brevet med å uttale at dette er en trussel mot datasikkerheten og vil sette en farlig presedens.

«Selv om vi tror at FBIs intensjoner er gode, er det feil av myndighetene om å be oss om å opprette en bakdør til våre produkter. Og vi frykter at dette vil undergrave friheten myndighetene våre skal beskytte», avslutter Apple-sjefen.

Er du enig med Tim Cook, eller har amerikanske myndigheter tatt en riktig og viktig avgjørelse?

 

Kilde:
Apple