Apple ønsker å vite hvem som hjelper FBI og hvordan.

Annonse


Apple til FBI: – Hvem hjelper dere?

I natt norsk tid tok «FBiOS-saken» en ny vending da det amerikanske justisdepartementet plutselig ba om utsettelse i høringen.

Ba om utsettelse
Årsaken er at de muligens har funnet ut hvordan de kan få tilgang til iPhonen til den avdødde terroristen Syed Farook.

«Søndag 20. mars demonstrerte en uavhengig part en mulig metode for å låse opp iPhonen til Syed Farook for FBI. Det trengs testing for å avgjøre hvorvidt det er en levedyktig metode som ikke vil skade data på telefonen», skriver påtalemyndigheten i et brev til retten, ifølge VG.

Nå ønsker Apple å vite hvem og hvordan. Under en pressekonferanse i forbindelse med utsettelsen av høringen, indikerer Apples advokater at de insisterer å snakke med den eller dem som hjelper FBI og ønsker også å vite om svakheten hvis myndighetene ønsker å holde saken i live, skriver Engadget.

Annonse


Les også: Dommer beordrer Apple til å hjelpe FBI.

– Hvem og hvordan?
Advokatene uttalte også at på dette tidspunktet kan ikke FBI argumentere for at det er kun Apple som kan omgå sikkerheten til iPhonen det gjelder. Hvis det amerikanske justisdepartementet dropper høringen, har ikke Apple noen juridiske muligheter til å finne ut av den informasjonen.

Det kan bli interessant å se om FBI avslører metoden eller om den i det hele tatt vil fungere. Uansett er det usikkert hvorvidt John McAfee, som tidligere har tilbudt seg å hjelpe FBI, er involvert.

Les også: – Tvinges vi til å hjelpe FBI, slutter vi.

 

Kilder:
Engadget,
VG

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse