Apple-ansatte sier at de vil nekte å hjelpe FBI. Illustrasjonsfoto.

Annonse


– Tvinges vi til å hjelpe FBI, slutter vi

Det er kun få dager til Apple og FBI barker sammen i rettssalen i USA.

Nekter ellersier opp
Begge sidene har fått delt sine meninger i media og via andre kanaler og også støttespillere fra de to motstanderne har uttrykt seg.

Nå rapporterer New York Times at Apples ingeniører kan nekte å gjøre jobben hvis Apple blir nødt til eller bestemmer seg for faktisk å samarbeide med myndighetene.

Les også: Dommer beordrer Apple til å hjelpe FBI.

Annonse


Juridiske konsekvenser
Avisen siterer flere nåværende og tidligere Apple-ansatte som sier de har hatt interne diskusjoner om en muligens arbeidsnekt eller om de går til det steget å slutte i selskapet.

«Apple-ansatte har allerede diskutert hva de vil gjøre hvis selskapet blir pålagt å hjelpe FBI. Noen sier de vil nekte å jobbe, mens andre vil til og med si opp de høytlønnede jobbene sine i stedet for å gjøre sikkerheten dårligere i programvaren de allerede har laget», forteller de ikke-navngitte kildene til New York Times.

MacRumors skriver at hvis de Apple-ansatte nekter å utvikle programvaren FBI etterspør, kan det bety betydelig utsettelse for FBIs forsøk på å få tilgang til telefonen og kan også føre til juridiske konsekvenser for de involverte.

Les også: John McAfee: – Om jeg ikke klarer å hacke en iPhone for FBI, skal jeg spise skoen min.

 

Kilder:
New York Times,
MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse