PlayStation VR kan også bli tilgjengelig for PC-spillerne.

Annonse


PlayStation VR kan bli PC-kompatibel

Sonys virtuelle spillvirkelighet er fortsatt noen måneder unna lansering, men selskapet innrømmer at de vurderer å implementere PC-støtte.

Absolutt mulighet
Under et intervju med Nikkei, uttaler Sony Computer Entertainments visepresident, Masayasu Ito, at det er absolutt er mulig.

«Ettersom PlayStation 4 deler mange av de samme komponentene som en PC, er muligheten der. For øyeblikket fokuserer vi på spill og er ikke klare med noen annonsering på dette tidspunktet, men jeg kan si at det vil komme utvidelser på flere områder.»

PlayStation VR befinner seg i midtsjiktet blant virtuelle virkelighetshodesett, der Oculus Rift og HTC Vive er i toppen, og Samsung Gear VR og Google Cardboard er av den enkle sorten.

Annonse


Les også: Dette må du vite om PlayStation VR.

Spillene
«For øyeblikket arbeider mer enn 230 utviklere og utgivere med PS VR-titler; fra mindre, uavhengige grupper til de største utgiverne som 2K Games, Electronic Arts Inc. og Ubisoft Entertainment.

Det totale antall titler som er i utvikling for PS VR fra disse, samt fra SCE Worldwide Studios (SCE WWS), har nå passert mer enn 160, og over 50 av disse titlene, inkludert Eagle Flight (Ubisoft Entertainment), EVE: Valkyrie (CCP Games), Headmaster (Frame Interactive), Rez Infinite (Enhance Games), Wayward Sky (Uber Entertainment), RIGS: Mechanized Combat League, Tumble VR, Until Dawn: Rush of Blood og VR Worlds (SCE WWS), forventes å bli lansert innen slutten av 2016.

DICE og Lucasfilm arbeider også med en helt ny Star Wars Battlefront-spillopplevelse (Electronic Arts Inc.) kun for PS VR,» heter det i Sony-pressemeldingen som selskapet sendte ut ved annonseringen av VR-hodesettet.

Playroom VR, utviklet av Sony Japan Studio, blir tilgjengelig som en gratis nedlasting fra PlayStation Store for alle som handler Playstation VR. Playroom inneholder seks spill.

Sony: – Rift er bedre enn PlayStation VR.

Filmmodus
«Systemet har også en kinomodus, som lar brukere nyte et utvalg av innhold på en stor, virtuell skjerm mens de bruker headsettet. Innhold som støttes av den kinomodusen inkluderer vanlige PS4-spill og videoer, så vel som et utvalg av PS4-funksjoner, inkludert Share Play og Live from PlayStation.

Brukere vil også kunne nyte 360-graders fotografier og videoer som er opprettet av enheter som omnidireksjonelle kameraer på PS VR via PS4 Media Player, som lar dem føle det som om de er fysisk tilstede inne i den aktuelle scenen.»

 

Kilder:
PC Gamer,
Nikkei,
Windows Central

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse