Sonys Masayasu Ito legger ikke skjul på at Rift er bedre enn PlayStation VR på papiret.

Annonse


Sony: – Rift er bedre enn PlayStation VR

I 2016 er det dukket for full virtuell krig mellom flere produsenter og det starter allerede denne våren med Oculus Rift og HTC Vive.

VR-krig
Mens PC-duoen krever relativt kraftig maskinvare for å yte maksimalt, drives PlayStation VR av maskinvare fra 2013. I tillegg har vi Samsungs Gear VR som drives av smarttelefoner.

Under et intervju med Polygon erkjenner Sonys VP Masayasu Ito at PlayStation VR på ingen måte kan matche VR-kvaliteten til Rift.

Les også: Så gammel bør du være for VR.

Annonse


Dyrere og krever mer
– Hvis du snakker om høykvalitets, ja, da kan jeg innrømme at Oculus kan ha bedre VR. På en annen side er den avhengig av en veldig dyr og veldig kraftig PC, uttalte Ito til Polygon.

I desember i fjor annonserte NVIDIA anbefalte maskinvarespesifikasjoner for VR. Dette er hva de anbefaler:

  • GeForce 970 eller bedre
  • Intel Core i5 4590
  • 8GB RAM
  • Windows 7 SP1
  • GeForce driver 359

– Den største fordelen vår er at hodesettet vårt fungerer med PlayStation 4. Det er mer for hverdagsbruk, så det er nødt til å være prisgunstig. Dette er en ikke for en person med en PC med høye spesifikasjoner. Det er for massemarkedet, fortalte han.

Les også: Så kraftig PC må du ha for VR.

PlayStation VR
Hvis man sammenligner Rift og PlayStation VR ser man at Rift klarer en oppløsning på 2160 x 1200 piksler, mens konsollvarianten klarer 1920 x 1080 piksler. I tillegg har Rift et større synsfelt med 110 mot 100 grader.

På en annen side, har PlayStation VR en oppdateringsfrekvens som er hakket bedre enn hva Rift klarer.

Neste uke, rettere sagt 14. mars, skal Sony avholde et PlayStation-arrangement der vi forventer å vite mer om VR-satsingen, blant annet prisen på det.

 

Kilder:
Polygon,
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse