Sony har sett en anbefalt aldersgrense for PlayStation VR til 12 år.

Annonse


Så gammel bør du være for å bruke PlayStation VR

PlayStation VR er fortsatt stykke unna lansering, men i fastevareversjon 3.5 til PS4 dukker det opp litt interessant informasjon om Sonys kommende VR-hodesett.

Aldersgrenser
Under «helse og sikkerhet»-delen står det: «the VR headset is not for use by children under age 12», noe som oversettes til at VR-hodesettet ikke skal brukes av barn under 12 år.

Når det gjelder andre VR-hodesett som HTC Vive og Oculus Rift er det også litt informasjon om barn og bruk.

Sony: – Spillkonsoller er 60 prosent mer effektive enn PC-er.

Annonse


Vive og Rift
I dokumentasjonen til Vive står det ingenting om en spesifikk aldersgrense, men HTC skriver at «produktet ikke er designet for å brukes av barn. Ikke legg fra deg produktet i nærheten av unge barn eller la dem bruke det. De kan skade seg selv eller andre, eller produktet».

Når det Rift skriver Oculus at «dette produktet bør ikke brukes av barn under 13 år. Voksne bør sjekke barn (13 år og eldre) som bruker eller har brukt hodesettet, for symptomene nevnt under og sørge for at de tar pauser under bruk».

Lengre brukt av hodesettet kan påvirke øye-hånd koordinasjon, balansen og muligheten til å gjøre flere ting på én gang, og det er disse symptomene Oculus anbefaler å sjekke.

 

Kilde:
Eurogamer

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse