ipadromagickeyboard
Apple har med Magic Keyboard endelig entret Surface-ligaen med iPad Pro, og er klare til omkamp.

Annonse


LITT MAGISK: iPad Pro med Magic Keyboard

Endelig har jeg fått Apples Magic Keyboard til iPad Pro levert på døra, og har brukt tastatur, trackpad og deksel-komboen noen timer.

Følg oss på Instagram:

https://www.instagram.com/p/B_TOE_vAEic/

Derfor er totalvekta som den er

Jeg ønsket alltid at Apple skulle viderebringe iPad Pro-designet, og ikke forringe det ved et eventult tilbehør som dette.

Denne løsningen utnytter designet jeg er så glad i på en veldig smart måte. Det er ikke uten grunn at jeg og mange andre håper iPhone 12 låner designet til Pro-brettene, et ønske som ser ut til å komme i oppfyllelse.

Annonse


Det er enkelt å komme i gang, for å si det sånn: pakk opp, åpne dekselet og plasser iPad-en magnetisk på topplokket. Det er alt.

Totalpakken er hverken spesielt lett eller tynn, men du har hva som kan anses som en laptop med deg. Det er verdt mye.

Produktet er tungt (spesielt 12,9″), dette for å sikre at iPad-en ikke faller ned fra fanget der du plasserer den stive tastaturdelen. Det er ingenting å gå på her, som med Surface-tastaturet som er langt mykere.

Dette fungerer overraskende bra: balansen mellom tyngden på topp, altså iPad-en, og bunnen på tastaturet, balanserer produktet slik at det fungerer uansett hvordan du holder den.

Magnetene er kraftige. Minuset er at man må åpne skjermen med to hender.

Vel og bra er det uansett, for min iPad har allerede et ripet panel som oppstod da jeg klappet Smart Keyboard-dekselet sammen. Det blir garanti-sak når jeg kan levere den inn.

Dytt skjermen tilbake til man merker at den ikke går lenger. Deretter kan du vippe skjermen frem og tilbake.

Taste-opplevelsen

Tastene, de er gode å skrive på, og av like god kvalitet som et hvilket som helst laptop-tastatur, vil jeg påstå. Ikke at jeg har testet mange bærbare i det siste, men det er bedre enn Apples tastaturer på MacBook de siste årene før Magic Keyboard kom.

11″-modellen er på grenseland hva angår taste-areal, men det er ikke en kjip opplevelse.

De fleste som ønsker denne som en laptop-erstatter bør gå for 12,9″-kombinasjonen, mens de av dere som gjør litt av begge deler, med og uten tastatur, bør teste begge i butikken først.

Liten trackpad

Trackpaden er behagelig i bruk, men for de som er vant til en MacBook-trackpad vil den føles liten, men ikke for liten, jeg får gjort det jeg ønsker uten å bli plaget, dessuten kan akselerasjonen økes.

Gestene fra macOS er de samme her, og det fungerer knallbra (multitaskingen er fremdeles ikke logisk, mer om dette under).

Trackpaden er mye mindre enn på MacBook Pro.

iPadOS føles som laget for den. Det er hva jeg forventer av Apple som setter opplevelse foran funksjons-rikdom. Noen ganger går de over streken, som iPad-serien i mange år, før de tok grep med iOS 13 og nå dette tastaturet.

Merk: kun fysiske klikk er aktivert som standard. Ønsker du berøringsklikk kan du aktivere dette i innstillingene.

Foreløpig konklusjon

Jeg er veldig fornøyde med tastaturet og trackpaden.

Problemet er fremdeles iOS 13 der multitaskingen fremdeles er såpass lite logisk at jeg foretrekker å ikke rote med det – en app av gangen får holde (spesielt på 11″-modellen). Jeg skal skrive mer om dette i anmeldelsen.

Merkverdig nok har jeg ikke lagt merke til noen nevne minuset med at den ikke kan klappes andre veien. Dette er noe alle andre produkter i segmentet kan, som Surface, men greit nok da den er enkel å nappe av tastaturet.

appleipadpromagickeyboard
Visst tar den seg bra ut. Dessuten forvandles iPad og iPadOS til mer enn kjapp nok bærbar med god batterilevetid og et nettbrett som er lett nok når man er ferdig med arbeidsdagen.

Apple Pencil plasseres allerede magnetisk på topp, så det problemet er løst fra før av. Der eller under skjermen som Microsoft har gått for, spiller vel liten rolle.

Jeg vender tilbake med mine konklusjoner etter mer tid med den. Foreløpig er det tommel opp, men hva med å bruke den som laptop-erstatter? Det tar litt lengre tid å finne ut av.

Men dette er jo ikke helt optimalt?

Annonse