piratskalle

Annonse


Hemmelig pirataksjon fra MS

piratskalleNesten 25 prosent av PC-butikker i Belgia oppfordrer brukerne til å kjøpe ulovlig programvare, ifølge en undersøkelse av Bare Associates. Microsoft betalte Bare Associates for å sende hemmelig etterforskere til 400 butikker i Belgia, skriver The Register.

Fortsetter undersøkelsen

Nesten 17 prosent av butikkene oppfordret brukerne til å kjøpe piratkopiert programvare, men åtte prosent ga kundene instruksjoner om hvor man kan få tak i slikt. Ingen av butikkene installerte imidlertid uautoriserte versjoner på datamaskiner selv.

Undersøkelsen ble gjort som en del av Microsoft sin aksjon for å ta knekken på piratkopiering. Datagiganten har allerede sagt at de hemmelige etterforskerne vil besøke butikkene igjen neste måned, men at denne gangen ville selskapet muligens ta rettslige skritt.

Sender brev

Microsoft har også tidligere brukt denne typen hemmelige etterforskere for å overvåke butikker som de mistenker for å selge eller markedsføre ulovlig programvare.

Selskapet er også kjent for å sende tusenvis av advarsler i posten hvert år for å varsle PC-butikker og utstyrprodusenter, for å få de til å stoppe med å selge ulisensiert eller piratkopiert programvare fra Microsoft.

Annonse