Nintendo / Microsoft
Microsoft og Nintendo ble begge utsatt for et hackerangrep som blottla konfidensiell informasjon.

Annonse


Sikkerhetsekspert hacket Microsoft og Nintendo – stjal superhemmelig informasjon

En 24 år gammel mann fra England har erklært seg skyldig i å ha hacket seg inn på både Microsoft og Nintendo sine servere, noe som forårsaket skader verdt 3-4 million dollar, altså over 30 millioner kroner.

Ifølge The Verge var det Zammis Clark som stod bak hackingen. Han er en tidligere sikkerhetsekspert i selskapet Malwarebytes.

Stjal kopier av Windows

Denne uken måtte han møte foran en jury i London. Han er tiltalt for å ha hacket seg inn på de to gigant-selskapenes servere, for deretter å ha stjålet informasjon og filer relatert til produkter som ikke var lanserte. Han skal også ifølge tiltalen ha delt innloggingsdetaljer med andre parter.

Han ble først arrestert i juni i 2017 etter å ha hacket seg inn på Microsoft sine servere. En av serverne inneholdt ifølge tiltalen «konfidensielle kopier av Windows-versjoner». Totalt skal mannen ha stjålet rundt 43.000 filer.

Annonse


Politiet fant filene på Clarks datamaskin etter en felles ettforskning fra Microsofts sikkerhetsteam, FBI, Europol og National Cyber Crime Unit.

Fikk tak i kode for kommende spill

Men 24-åringen stoppet ikke med Microsoft. I 2018 benyttet han en VPN for å få tilgang til Nintendo sine servere. Blant serverne han fikk tilgang til var en som inneholdt kode for spill som ikke var lansert.

Den tidligere sikkerhetseksperten kommer ikke til å sone dommen i fengsel. Årsaken er blant annet at 24-åringen er autistisk. Dommeren mente at fengsel ville utgjøre en risiko for mannens sikkerhet. Derfor fikk Clark en ubetinget fengselsdom på 15 måneder.

– Jeg stoler på at dette vil bli noe du lærer av, sa dommeren til den tiltalte mannen.

 

Kilde:
The Verge 

Annonse