Jesse Lyu rabbit
Jesse Lyu sitt selskap Rabbit og deres første produkt, r1, fikk enorm oppmerksomhet under årets CES. Nå slår deler av historien sprekker og kundene kan i verste fall føle seg lurt.

Annonse


De mener han ikke snakker sant – dette kan være beviset

Slik har du ikke tenkt på AI før” skrev vi da startupen Rabbit avslørte R1 på årets CES, en boks med AI-funksjoner. Og tittelen kan stemme den, men kanskje ikke helt som vi trodde i forkant av følgende avsløringer.

Fra LLM til LAM

“Selskapet snakket opp noe de omtaler som LAM: “Large Action Model (LAM),” kan være svaret for å kunne utføre oppgaver mer effektivt enn hva som er situasjonen i dag med mange pålogginger til en rekke tjenester for å utføre en oppgave. Sjef for det nye selskapet Rabbit, Jesse Lyu, tror LAM-er er svaret, og deres første produkt med samme navn er intensjonen om å gjøre noe med påloggings- og kaoset i antallet tjenester som kreves,” meldte vi i januar.

Selskapet har altså et nett-grensesnitt mot deres egne sky-tjenester, det er en ting, men de skrøt også av at enheten kjørte en helt spesiell “mikstur” av maskinvare og tjenester som for å skape en unik AI-maskinvare-mot-skyen-og-tjenester. Nå slår akkurat den historien sprekker.

I tillegg har de fleste anmeldelsene vært unormalt negative med 3 av 10 poeng fra The Verge og 40 av 100 hos Engadget.

Annonse


Rabbit lenker sammen AI-tjenester: “Selskapet demonstrerer enheten, og gir et enkelt eksempel: enheten kan generere AI-bilde med Midjournay via Discord, og bruker også eksempelet med at LLM-er kan foreslå billige flybilletter, men ikke bestille dem – dette er operasjoner som ellers ville tatt mange steg, hver gang.”

Kjører Rabbit OS sin “Vision-“funksjon på en vanlig Android

For Android Authority har sett på Android-versjonen selskapet bruker og funnet at det ikke er gjort noen spesielle endringer på lavt nivå og fastvaren til r1. Android-avisen fant til og med ut at dingsen inneholder standard Android-apper brukeren uansett ikke har tilgang til med Rabbits “launcher,” altså Android-hjemskjermen. I tillegg til et eget UI og et programvaretastatur som er en modifisert versjon fra en annen utvikler, har de lagt på sin egen oppstartsanimasjon.

Så hva er det som er så spesielt utover en vel-designet boks fra svenske “Teenage Engineering”)? Kanskje ingenting i maskinvare-laget, for som du ser av Android Authority sin video under, kjører Android-versjonen med r1-skallet som forventet av en Android-app, på en helt vanlig Android-mobil. Selv Rabbits Vision-app fungerer som med r1 til 199 dollar:

Dette svarte grunderen 1. mai

Jesse Lyu, grunnlegger og Rabbit-CEO, avviste 1. mai at programvaren som var på avveie gir det korrekte inntrykket av r1, og skrev samtidig på X at “rabbit OS og LAM kjøres på skyen med svært skreddersydde AOSP og fastvaremodifikasjoner på lavere nivå, derfor vil ikke en lokal bootleg APK uten riktig OS og Cloud-endepunkter kunne få tilgang til tjenesten vår.” Android Authority sin artikkel 4. mai ser ut til å bestride det.

“rabbit OS er tilpasset for r1 og vi støtter ikke tredjepartsklienter. bruk av en oppstartet APK eller nettklient innebærer betydelig risiko; ondsinnede aktører er kjent for å publisere oppstartede apper som stjeler dataene dine. av denne grunn anbefaler vi at brukere unngår disse bootlegged rabbit OS-appene,” avsluttet Lyus melding samme dag.

Annonse