ad boy
Hvor lenge overlever Nintendo-emulatoren AD Boy?

Annonse


OPPDATERT: Det er komplett retro-kaos på iPhone

Det tok ikke lang tid før utvikleren av Nintendo Entertainment System (NES)-emulatoren Bimmy, Tom Salvo, fikk kalde føtter og trakk appen fra Apple App Store, men nå har en ny emulator entret banen.

Oppdatert, 12:49:

Appen fungerer igjen, og byr på følgende alternativer:

Oppdatert, 09:35:

Annonse


Det rapporteres at AD Boy kun bruker et nettleser “webview.” Vi fraråder derfor nedlasting og start av appen til det er kjent hva appen egentlig gjør. Ifølge Reddit-testere som har testet appen, gjør den ikke mer enn å starte en nettside. Vi er derfor usikre på om appen følger Apple sine retningslinjer.

Oppdatert, 09:29:

AD Boy-emulatoren starter ikke på vår iPhone 15 Pro Max (hvit skjerm etter oppstart,) ei heller en av våre lesere sin Apple-enhet. Om det er noe feil lokalt med appen, eller om det er en feil i server-backend til appen, vet vi foreløpig ikke. Vi følger utviklingen.

Oppdatert, 09:26:

Oppdatert med med informasjon.

Nintendo er klinkende klare på dette

Etter at Apple fjernet forbudet mot retro konsoll-emulatorer på App Store, har det vært mye frem- og tilbake. Den første emulatoren, iGBA, ble fjernet av Apple fordi prosjektet var stjålet fra GBA4iOS. Denne gang var det ikke Apple, ei heller Nintendo som reagerte, men Salvo selv:

“Jeg er så lei meg alle sammen. Jeg fjernet appen av frykt. Ingen rakk ut til meg og presset meg til å fjerne den. Men jeg vil helst ikke ta risikoen,” uttalte han på MacRumors-forumet. Og hva er risken? Potensielt juridiske problemer med Nintendo som skriver på sine nettsider, som vi tidligere har rapportert, følgende:

“Tilgjengeligheten av et spill i butikkene er irrelevant med hensyn til opphavsrettsstatusen. Opphavsrett kommer ikke inn i det offentlige rom bare fordi de ikke lenger er kommersielt utnyttet eller allment tilgjengelig. Derfor er opphavsretten til spill gyldig selv om spillene ikke finnes i butikkhyllene, og bruk, kopiering og/eller distribusjon av disse spillene er et brudd på opphavsretten. Selv om vi anerkjenner lidenskapen spillere har for klassiske spill, støtter emulering også ulovlig piratkopiering av produktene våre. Der det er mulig, prøver Nintendo og deres lisenshavere å finne måter å bringe legitime klassikere til nåværende systemer (via “Virtual Console-titler”, for eksempel).”

Hvor lenge overlever AD Boy?

Nintendo er veldig klar på at de ikke tillater emulerings-apper, retro eller ei. Det var nok derfor lurt for Salvo å fjerne appen, og vi trodde ikke flere ønsket å ta sjansen, men så snublet vi over AD Boy – Emulator til iPhone og iPad:

“Vi introduserer AD Boy – din alt-i-ett-emulator for å gjenoppleve den gylne æraen av spill! Med støtte for GBA, GBC, GB, NES og SMS, åpner AD Boy dørene til en skattekiste av klassiske titler rett på enheten din.”

Videre forklarer utvikler Furkan Yuce “bekymret for personvernet? Frykt ikke! AD Boy behandler alle filene dine lokalt, uten noen opplastinger til servere, og sikrer at dataene dine forblir sikre. I tillegg kan du nyte et intuitivt grensesnitt for enkel navigering og sømløse spilløkter. Det er viktig å merke seg at AD Boy kun skal brukes med lovlig innhentede spillfiler. Vi støtter eller støtter ikke piratkopiering i noen form. Vær trygg, AD Boy opererer uavhengig og har ingen tilknytning til konsollprodusenter.”

Det blir spennende å se hvor lenge dette varer. Vi følger utviklingen.

iPhone.
iPad.

Annonse