lading
Vi tok helt feil for fire år siden: det kom faktisk ingen mini-dingser med NFC-lading, men det kan endres med støtte i Android 15.

Annonse


Det har vært stille rundt standarden siden 2020

“Dette er den nye måten du skal lade alle små-dingsene på,” skrev vi 8. mai 2020.

Lade-standard for små dingser i ferd med å gjenopplives av Google

Videre tok vi helt feil i første avsnitt – uthevingen er vår: “WLC (“Wireless Charging Specification”) er derfor noe du kommer til å høre mye om fremover, og kan være årsaken til at Apple droppet trådløs lading fra egne iPhone-modeller med 11-serien – de sitter nemlig i NFC-styret og har kanskje implementert WLC i iPhone 12? Om ikke kommer det nok neste år.”

NFC “Wireless Charging Specification” tilbyr for tiden induksjonslading på opptil 1W over en avstand på opptil 2 cm. Selv om den er mindre kraftig enn Qi, betyr den kompakte antenne at den kan integreres i selv de minste enhetene.

NFC Forum

Nå er vi her nesten på måneden fire år senere, og siden vi skrev saken den gang har vi ikke hørt noe som helst om NFC-lading… før Android 15.

Google IO er 14. mai

Android Authority kikket nemlig i Android 15 beta 1-koden, og så fort at Google hadde utført større endringer i NFC-“stacken” i OS-et. Blant annet oppdaget Mishaal Rahman en klasse døpt “NfcCharging” som har som oppgave å starte og stoppe NFC-lading.

Annonse


Det er for øvrig to WLC-standarder: 2.0 ble annonsert sent i 2021 med støtte for enda mindre antenner. Google prøvde for øvrig å implementere WLC 2.0 samme tid, men ga opp. Hvorfor de igjen prøver kan jo være relatert til ny maskinvare? Det er ikke umulig at Google skal lansere en Pixel-stylus eller kanskje et par propper som kan lades på denne måten.

Fordi alt er knøttsmått og med svak effekt, betyr det at tilbehør som propper, styluser, smartklokker og sporere kan lades trådløst i tillegg til at NFC-data kan overføres via samme kommunikasjonsprotokoll. Selv om smart-sporere har innebygget batteri som varer opp til et år, vil dette gjøre det enklere, dessuten kan USI 2.0-styluser lade trådløst så fort NFC-støttede ladere kommer på markedet.

Annonse