Samsungpowersharenfc
Den nye NFC-standarden kombinerer trådløs lading av mindre enheter på baksiden av mobilen i tillegg til at den sender data frem og tilbake. Avbildet er Samsung Powershare som bruker Qi for trådløs lading.

Annonse


Dette er den nye måten du skal lade alle små-dingsene på

NFC har godkjent lading av små dingser på mobiler ved hjelp av nettopp NFC-teknologi og ikke Qi-ladesystemet som Samsung bruker på baksiden for å gi trådløs lademulighet.

WLC blir viktig i årene som kommer

WLC (“Wireless Charging Specification”) er derfor noe du kommer til å høre mye om fremover, og kan være årsaken til at Apple droppet trådløs lading fra egne iPhone-modeller med 11-serien – de sitter nemlig i NFC-styret og har kanskje implementert WLC i iPhone 12? Om ikke kommer det nok neste år.

Ny brikke må på plass først

Ny maskinvare trengs nemlig for å dra nytte av teknologien, det er ikke nok å oppdatere en Samsung med trådløs lading på baksiden, for eksempel.

Standarden støtter lading opp til 1 watt, langt mindre enn en mobil som ofte lader trådløst på 7,5 watt, men har også produkter som AirPods Pro langt mindre batteri.

Forvent støtte i smartklokker, øreplugger og treningsarmbånd der den nye plattformen ikke bare lader, men også sender data til og fra fra en og samme antenne.

Kilde:
NFC

Annonse


Annonse


Annonse