iphone 15 pro max
Det kan se ut som at Apple ønsker å posisjonere iPhone 16 Pro Max som best på alt, inkludert batterilevetid, der Plus-serien tradisjonelt har vært best på akkurat det.

Annonse


Kan klare over 30 timer

12. februar skrev vi en sak om iPhone 16 Pro Max som kan få rekord-god batterilevetid.

Alle vokser, bortsett fra iPhone 16 Plus

Den gang var det lekker “Naver” og “Majin Bu” som rapporterte at iPhone 16 Pro Max vil få et 4676 mAh batteri, og altså et fem prosent større batteri enn iPhone 15 Pro Max. Nå rapporterer “OvO Baby Sauce OvO,” også fra Kina, det samme, men denne gang er også iPhone 16 Pro-batteriet inkludert – også det vokser noe:

  • iPhone 15: 3349 mAh – iPhone 16: 3561 mAh – 6 prosent større
  • iPhone 15 Plus: 4383 mAh – iPhone 16 Plus: 4006 mAh – 9 prosent mindre
  • iPhone 15 Pro: 3274 mAh – iPhone 16 Pro: 3355 mAh – 2,5 prosent større
  • iPhone 15 Pro Max: 4422 mAh – iPhone 16 Pro Max: 4676 mAh – 5 prosent større

Apple skrøt av at iPhone 14 Plus hadde den beste batterilevetiden i en iPhone noen sinne. Det er mulig at den PR-strategien er i ferd med å endre seg.

Kan bikke 30 timer

De oppdaterte tallene matcher det vi har hørt tidligere, altså at samtlige modeller får mer å rutte med, bortsett fra iPhone 16 Plus som får et nesten 10 prosent mindre. Trolig vil batterilevetiden i antall timer bli like god med iPhone 16 Plus som 15 Plus takket være en mer effektiv A-brikke, men det er skuffende for de som foretrekker den rimeligere, men større modellen, at man neppe får mer batterilevetid. Men legg også merke til iPhone 16 som kan få den beste batterilevetiden for noen inngangsmodell.

Annonse


Det store håpet er derfor at iPhone 16 Pro Max får desto bedre batterilevetid, og at den noe større skjermen ikke vil stjele mer batterilevetid enn hva som gis med et større 4676 mAh-batteri takket være en mer effektiv brikke.

Ryktene skal ha det til at iPhone 16 Pro Max vil få over 30 timer batterilevetid mot dagens 29 timer som iPhone 15 Pro Max leverer, om da ikke den ekstra AI-prosesseringen “stjeler” mAh-en. Det ventes jo at iOS 18 blir den store AI-oppgraderingen. I tillegg skal A18 Pro-brikken utstyres med langt kraftigere NPU-ytelse i motsetning til fjorårets toppmodeller der GPU-kraft var fokuset.

Annonse