Canoo Lifestyle Vehicle
Apple skal ha hentet inspirasjon "Canoo Lifestyle Vehicle" før de ga opp bil-prosjektet "Titan" etter ti år. Som følge av det, og microLED, mister 600 jobben i selskapet med drøye 160 000 ansatte.

Annonse


Apple klarte det ikke, så må 600 finne annet arbeid

27. februar meldte vi at Apple hadde kansellert sitt bil-prosjekt.

Kutter stillinger etter bil-fiasko

“Apple avslørte nyheten ovenfor de 2000 ansatte som har jobbet med prosjektet i dag tidlig California-tid. Gruppen som har jobbet med bilen, “Special Projects Group,” har fått beskjed om at de skal jobbe med AI i stedet, et team ledet av John Giannandrea. Nyheten om at bilen forblir en drøm for Apple, ble delt av “Chief Operating Officer” Jeff Williams og Kevin Lynch. Det vil være medarbeidere som vil måtte skaffe seg ny arbeidsgiver, mens andre vil kunne søke om andre stillinger innad i selskapet,” skrev vi den gang.

Nå meldes det at Apple har sparket 600 personer. Det er ingen garanti for at samtlige hadde noe med bil-prosjektet som var en greie i 10 år å gjøre, men det er sannsynlig fordi medarbeiderne som må finne seg en nye jobber jobbet i kontorer tilknyttet prosjektet. Det er også trolig at flere av de 600 jobbet med microLEDs som Apple også ga opp å gjøre selv:

“Selskapet ønsket selv å forske frem det beste panelet for sine produkter, men gir nå opp etter milliarder av dollar i R&D. Det betyr at stillinger kuttes – noen vil finne annet arbeid hos Apple, andre vil måtte finne seg ny jobb. Medarbeidere i USA og Asia berøres av endringene for prosjektet som var ment å brukes med Watch aller først.”

Annonse