apple watch series og apple watch ultra
En rekke kilder bekrefter at Apple har kansellert sitt "in house"-prosjekt for microLED-paneler som i første rekke skulle brukes for Watch. Bilde: ITavisen

Annonse


Det ble for vanskelig for Apple

Apple gir opp microLED etter syv år.

Prøvde å gjøre det selv – ville ha økt lysstyrken og gjort farger mer levende

Selskapet ønsket selv å forske frem det beste panelet for sine produkter, men gir nå opp etter milliarder av dollar i R&D. Det betyr at stillinger kuttes – noen vil finne annet arbeid hos Apple, andre vil måtte finne seg ny jobb. Medarbeidere i USA og Asia berøres av endringene for prosjektet som var ment å brukes med Watch aller først.

Mark Gurman var veldig sikker på at Apple kom til å gå videre med panel-teknologien. Samtidig dukket det opp rapporter om det motsatte, samtidig som Gurman trodde Apple hadde fortsatt samarbeidet med panel-selskapet OSRAM: “Jeg tror ikke prosjektet er kansellert,” skrev han i et nå slettet melding på X.

Apple modemet og alt-i-et-brikken

Gurman skriver i den fersker rapporten at Apple gir opp for øyeblikket (OLED blir værende på Watch,) men at de fortsetter å forske på paneler til andre produkter/prosjekter. Selskapet har heller ikke gitt opp microLED, da de ser muligheter med andre partnere og måter å utvikle dem på, men det er ikke ventet de vil fortsette med det samme stålfokuset de har hatt, i nærmeste fremtid.

I tillegg til å forske frem paneler selv, ryktes det de forsker på batteri-kjemi. Apple har også jobbet med sitt eget 5G-modem i mange år, et prosjekt som skal ha blitt utsatt flere ganger. I tillegg til alt dette ønsker Apple sin egen Bluetooth, 5G og WiFi-brikke der alt er samlet et sted, og uten at Apple har kontroll på alt.

Annonse