Annonse


Koster 299 900 kroner

BYD Dolphin lanseres i Norge senere i år med to utstyrsvarianter “Comfort” og “Design.”

Kompakt elbil med prøvekjøring i april

Man finner blant annet Apple CarPlay, Android Auto, 12,6” touchskjerm, 360 graders kamera, tre ISOfix-fester, parkeringssensor foran og bak og fjernlysassistent. I tillegg har design-varianten “et stort panorama soltak, trådløs mobillader, sotede ruter bak og Vehicle-to-load (V2L)-adapter,” ifølge leverandøren som også avslører prisene på den kinesiske bilen:

  • Comfort: 299 900 kroner
  • Design: 309 900 kroner 

– Kombinasjonen av romslig plass, høy kvalitetsfølelse og en konkurransedyktig pris gjør BYD Dolphin til den ideelle bilen for en bred målgruppe. BYD Dolphin skal gi Premium kvalitet til folkelige priser, uttaler Simen Wøien Christensen, salgssjef i BYD Norge. 

Den 60,4 kWt store Blade-batteripakken gir en WLTP-kombinert rekkevidde på 427 km. BYD Dolphin støtter 3-fas-lading med opptil 11 kW ladeeffekt på AC-lading. Den kan motta opptil 88 kW på hurtiglading, med en ladetid fra 30-80 prosent på kun 29 minutter under optimale forhold.

BYD

60:40

BYD mener at takket være at batteriet er plassert lavt i chassiet, så blir det bedre plass til fører og passasjerer, og at “baksetene kommer med 60:40-fordeling, noe som gjør at bagasjerommet på 430 liter kan utvides til 1.310 liter ved nedfelling av baksetene.”

Annonse


Effektivitet står i fokus for BYD Dolphin, og den er utstyrt med en høyeffektiv integrert varmepumpe. Dette systemet bidrar til økt termisk effektivitet, spesielt om vinteren, og bruker restvarme fra omgivelsene, drivverket og batteriene for å opprettholde en god rekkevidde ved lave temperaturer.

BYD

Bilen kommer samtidig med kollisjonsvarsling foran og bak, autonom nødbremsing, varsling for kryssende trafikk bak og filskifteassistent. “Med adaptiv og intelligent cruisekontroll, blindsonevarsling og trafikkskiltgjenkjenning, tilbyr BYD Dolphin en trygg og behagelig kjøreopplevelse. 360 graders panorama-kamera gir full oversikt for sikker manøvrering av bilen,” hevder BYD.

“Forhåndssalget starter nå, med levering fra april. Forhandlere vil motta biler klare for prøvekjøring i løpet av de neste ukene,” avsløres det i pressemeldingen.

Annonse