tesla model 3
Tesla-salget faller dramatisk. Bilde: ITavisen

Annonse


Potensiell krise for Tesla

Som resten av elbil-markedet merker nå markedsleder Tesla langt tøffere tider etter flere gull-år.

Det første salgsfallet siden 2020

For Teslas tall avslører det som trolig blir en trend i lengre tid fremover: i første kvartal 2024 falt salget med 20 prosent sammenlignet med fjerde kvartal 2023. Med andre ord endte Tesla med å selge 386 810 biler i første kvartal mot 484 507 i fjerde kvartal i fjor.

Hvor mange Cybertrucks som er solgt vet vi fremdeles ikke, men Tesla lar oss får vite følgende:

Det må nevnes at Gigafactory Berlin stengte i en drøy uke tidlig i mars:

“Nedgang i volum skyldtes delvis den tidlige fasen av produksjonsrampen til den oppdaterte Model 3 på vår Fremont-fabrikk og fabrikkstans som følge av skipsomledninger forårsaket av Rødehavskonflikten og en brannstiftelse ved Gigafactory Berlin,” nevner Tesla.

Annonse