xbox series x og s
Salget av Xbox-konsoller skal være elendig, spesielt i Europa, samtidig som Microsofts konsoll tapte konsoll-krigen. Nå vurderer Microsoft å åpne opp for alternative spill-butikker på Xbox-konsollene.

Annonse


Kan åpne opp Xbox

Hvorfor har ikke Xbox et stort og alternativt økosystem med andre spill-butikker enn Microsofts egen?

Konsollene blir ikke billigere like kjapt som før

I Windows kan man stort sett gjøre som man vil, og nå kan den nye strategien bli å åpne opp også på Xbox. Microsoft har for lengst tapt konsoll-krigen mot Sony i form av konsoll-salg, og ser på nye måter å dra inn spillere. Utover et stor fokus på strømming av spill, snart også med mus og tastatur, åpner Xbox-sjef for andre butikker enn deres egen, som en fra Epic Games Store.

Om det kommer samtidig med iOS 17.4 og endringene Apple må gjøre i EU-regionen, er tilfeldig eller ikke, vet vi ikke. Vi har heller ikke hørt Playstation snakke om å åpne opp for andre spill-butikker, men det faktum at de fortsetter å pushe ut Playstation-spill på PC, nylig Horizon: Forbidden West, innebærer kanskje, i det minste, at det ikke er en helt uaktuell diskusjon.

Xbox som Windows

“Vurder vår historie som Windows-selskapet. Ingen vil synes det er oppsiktsvekkende hvis jeg sa: ‘Hei, når du bruker en PC, får du bestemme hvilken type opplevelse du har ved å velge hvor du skal kjøpe spill. Det er virkelig verdi i det,” uttalte Spencer under et intervju med Polygon.

Annonse


Spencer avslørte også i intervjuet at spillerbasen ikke vokser kjapt nok, og at problemet rammer hele bransjen. Om så stemmer, er det ekstra ille for Microsoft da de ligger bak Sony og Nintendo i konsoll-salg, og samtidig sliter med produksjon av AAA-spill. En velkjent spill-journalist uttalte nylig at Xbox har det meget tøft i Europa, og at to utviklere han snakket med som valge å lansere på Xbox, i ettertid skal de ha lurt på om det var et poeng. En av disse skal ha vært et stort selskap. Så ille er det, at journalist Chris Ding, ikke er sikker på om Xbox som konsoller vil overleve.

Spencer uttaler i intervjuet at Moores Law ikke er så kjapp som før, og at konsoll-komponenter er dyrere, lenger.

Annonse