xbox series x og s
Bransje-eksperter er langt ifra sikre på at Xbox overlever som maskinvareplattform.

Annonse


Tror Xbox kan dø

GamesIndustry.biz-sjef Chris Dring mener det står svært dårlig til med Xbox som maskinvareplattform. Kjedene skal allerede ha bedt om færre konsoller.

Ønsker Xbox overalt, i det minste på alle skjermer

For ifølge Dring skal en stor utgiver være usikker på hvorfor de gadd å lansere et stort AAA-spill til Xbox i fjor. Hvilket spill eller utgiver det er snakk om, avslører han ikke, men det er klart det er krise om store utgivere ikke ser noe poeng å lansere på Xbox grunnet så svakt maskinvaresalg og generell interesse. Også en mindre utvikler stiller spørsmålstegn ved om de skal gidde Xbox Series X og S. Spesielt S vil gi mindre mening for mange av dem som i stedet vil foretrekke Nintendo Switch som har en gigantisk kundegruppe.

At disse lekkasjene kommer nå er ikke overraskende da Microsoft for lengst har varslet at visse spill skal portes til Playstation 5. Nå tror bransje-eksperter at nær sagt hele Xbox-biblioteket blir å finne på Sonys konsoll, og med det sier de også indirekte at Xbox er dødt som maskinvare. Samtidig fortsetter Phil Spencer, Xbox-sjef, å hype opp muligheten om en Xbox håndholdt spill-konsoll. Det alle lurer på er om det blir en strømmemaskin eller en med kraftig maskinvare. I det minste kan vi vel utelukke at en håndholdt Xbox-konsoll vil kreve en Xbox for å fungere.

På generelt grunnlag er Dring sin følelse at det står litt til bedre i spill-bransjen enn alle kuttene skulle tyde på, og at det er penger “der ute.”

Annonse


Eks Xbox-sjef Peter Moore tror Microsoft jobber med de store spørsmålene nå:

“Peter Moore, som var Xbox-sjef på 2000-tallet, tror at samtlige Xbox-hovedkontorer rundt i verden spør seg veldig viktige spømål om veien videre, relatert til AI: “Som Microsoft med Phil Spencer og Satya Nadella i spissen som kommer og spør teamene hva fremtiden er, hva er den store strategien som kan igangsettes med Azure og AI? Hva gjør vi med AI-spillutvikling? Hvordan man vi utvikle spillene kjappere, billigere og med færre medarbeidere? Det er spørsmål jeg tror blir stilt nå.”

Vi vet det kommer en kjappere Playstation 5 i år, men hva skjer med en kjappere Xbox?

Det er lenge siden det ble kjent Microsoft måtte nøye seg med tredjeplass

Microsoft har allerede tapt konkurransen om å selge nest-best av de to konsollene som kriger om grafikk og tekniske nyvinninger, altså Playstation og Xbox. Når Microsoft i tillegg sliter med å diske opp med kritikerroste AAA-spill, blir det fort vanskelig om de ikke ønsker å fri til en større kundebase, i dette tilfellet Playstation-spillere.

Dette er også årsaken til at Microsoft har handlet Activision/Blizzard, og at de vurderer å bringe Gears of War, Flight Simulator, det nye Doom-spillet, Starfield og Indiana Jones til Playstation. Flere av disse spillene var det ryktet Microsoft skulle tilby på Sonys konsoll før Microsoft avslørte de skulle lansere Sea of Thieves og et par andre mindre spill. Vi anser første pulje som en test, og at det vil lanseres mye større titler i nær fremtid.

Sony sin nye Playstation 5 Pro har lekket med langt bedre ytelse. Det eneste vi vet om nye Xbox Series er oppgradert WiFi og lagringsplass med lansering sent i oktober som lekket september i fjor. Det er mulig Microsoft velger å innmat-oppgradere dagens konsoller og gi dem et nytt design og samtidig lansere en ekstra kjapp modell for entusiastene, men det blir ren spekulasjon.

Annonse