iphone 16 deksel
Nok et bilde har dukket opp som underbygger rapporten om at iPhone 16 får vertikalt plasserte kameraer. Bilde: Sonny Dickson/X

Annonse


OPPDATERT: Nærmest garanterer nytt iPhone 16-design

Det er snart april. Det betyr at på denne tiden av året vil det stadig dukke opp lekkasjer rundt nye iPhone fra Apple sitt produksjonsnettverk.

Først publisert 26. mars.

Oppdatert, 30. mars, 18:10:

Som tidligere ryktet: kameraene på iPhone 16 og 16 Plus skal flyttes vertikalt, som eldre modeller hadde, og nå har det første bildet av dekslene til de to modellene lekket fra en troverdig kilde.

Annonse


Nye farger

Håpet er at det også lekker mer informasjon om de nye OS-ene, som iOS 18, i forkant av WWDC i juni, men det er langt ifra en tradisjon. Den første lekkasjen, tilsynelatende fra Asia, avslører de nye fargen: “space black,” hvit, grå og rose – sistnevnte ser ut til å være gull-fargen for titanium.

iPhone 16 Pro Max får 6,9″ stor skjerm og enda tynnere ramme

De svarte og hvite fargene blir også litt endret med årets modeller. Du husker kanskje ryktene om en svart Watch Ultra? Nå skjedde ikke det da vi trodde, men nå som Apple ser ut til å lade opp til en ny svart farge, kan det jo hende de utstyrer en ny Ultra med samme farge? Fjorårets oppdatering av Ultra var jo ikke mye å skryte av, med omtrent ikke annet enn et noe kjappere brikkesett.

Stort utkutt ti den nye kamera-knappen

Mer interessant er det at det som skal være det første dekselet har lekket. Vanligvis er ikke det så spennende, og det som tradisjonelt alltid lekker, men denne gang bekrefter det noe vi har ventet på: en dedikert kamera-knapp. Denne knappen, som kanskje blir berøringsfølsom og trykk-følsom, er plassert helt nede på høyre kant og er avlang som på-knappen på samme side.

Bilde: Sonny Dickson/X

Ikke bare gir dette kjappere og mer kontroll over blant annet zoom, men det frigjør action-knappen til å gjøre noe annet, om du som mange har den dedikert til å starte kameraet.

Det er også fysiske “mock ups” der ute av iPhone 16 og 16 Pro – her er noen sammenligningsbilder med 15 og 15 Pro:

Annonse