iphone 16
Det er rimelig sikkert at Apple går for et vertikalt kamera-oppsett, i det minste med iPhone 16 og iPhone 16 Plus. Avbildet er en iPhone 16-støpeform.

Annonse


Slik blir iPhone 16

Det er ikke mange dagene siden den siste iPhone 16-lekkasjen kom, men at Apple går for et vertikalt kamera-oppsett ble lekket allerede i desember.

iPhone 16-lekkasjene vil øke i hyppighet

Faktisk var det fredag som var. Den gang lekket det et kamera-komponent som avslører vertikal-kamera-plassering. Sist gang Apple gikk for et slik design var med iPhone 12 i 2020. “Pille”-designet som stikker opp fra kroppen, kom først på markedet med banebrytene iPhone X i november 2017. At Apple endrer plasseringen av kameraene kan også hinte i retning til en større helhetlig design-endring.

MacRumors kan dessuten avsløre at iPhone 16-prototypene har en mindre Action-knapp og en trykkfølsom kamera-knapp. Det er interessant at Apple ser ut til ikke å forbeholde en ny knapp kun til årets Pro-modeller. Men som alltid: det er kun februar og ting kan endre seg.

Vi har rapportert en rekke ganger at Apple har testet mange ulike knappe-løsninger. Hvilke de havner på er det aldri noen garanti for å kunne vite, men det er klart at disse lekkasjene, for de kan ikke gjøre mange endringer før masse-produksjonen starter i august. Og allerede før masse-produksjonen starter er det selvsagt masse som må spikres, trolig et kvartal i forkant.

Fredagens lekkasje. Håpet er at også 16-modellene, og ikke bare Pro, kan ta opp 3D-video og stillbilder for Vision Pro.

Annonse