airpods pro 2
Apple girer opp til stor-produksjon av to nye AirPods-modeller i mai. Bilde: ITavisen

Annonse


OPPDATERT: iPad-datoen kan være avslørt – to nye AirPods på vei

“Apple-leverandører forbereder seg på den største AirPods-lanseringen til dags dato. Selskapets leverandører i utlandet nærmer seg produksjonsstart for neste AirPods-serie, blir jeg fortalt – og det kan bli rekordstor produksjon.”

Oppdatert, 14:17:

Nye iPad Air 12,9″ og iPad Pro OLED-modeller er ventet sent denne måneden/tidlig i april. Nå har det lekket det som kan være pressemeldings-datoen til Apple: 26. mars. Datoen kommer fra kilder i Apples produksjonsnett i Asia. Datoen kan altså være kunngjøringsdatoen der selskapet opplyser om påfølgende bestillingsdatoer.

To nye modeller er spikret

Som vanlig er det Bloomberg og Mark Gurman som bringer avsløringene om nye AirPods. Gurman har tidligere lekket de nye produktene: “2024 blir det store AirPods-året,” rapporterte vi i oktober i fjor:

Annonse


“For å prøve å øke salget kommer det to nye fjerde-generasjons AirPods som prises omtrent på samme måte som de nåværende modellene, men med et nytt design som minner om en blanding av tredje generasjon AirPods og Pro-utgaven med kortere “stilker.” Den dyreste modellen får ANC og et oppdatert lade-etui og “Hvor er?”-varsel.”

Håper å selge titalls millioner inn i 2025

Nå hevder Gurman å vite at produksjonen av de nye proppene starter i mai, og at Apple har bestilt hele 20 til 25 millioner av dem. Det betyr at selskapet skal lansere dem i september eller oktober. Det store poenget med de nye proppene er for Apple å prøve å kapre markedsandeler fra lavere prisede produkter enn AirPods Pro som koster rett under 3000 kroner i Norge.

Det er to modellnavn som er avslørt: B768(E) og B768(M). E-modellen står for “entry,” og blir altså billigst, mens den andre modellen befinner seg i mellomsjiktet. I utgangspunktet forventet vi ikke nytt design, men som tidligere rapporterer Gurman det samme nå: nytt design, forbedret ergonmi og lade-etuier med USB C er på vei. Det som skiller den billige og den noe litt dyrere, er at sistnevnte får “Hvor er?” og ANC.

Nye programvarefunksjoner

Men det er mer: Apple skal med iOS 18 som lanseres i september introdusere høreapparatmodus, men dette kommer kun til AirPods Pro-serien. Det kommer for øvrig nye AirPods Pro neste år.

Bloomberg har tidligere avslørt at Apple aktivt utvikler et par propper med kameraer:

“Men la oss gå litt tilbake til AirPods med kameraer, for i alle dager vil være nytten med det? Dette er noe Apple aktivt ser på, og som har et kodenavn: B798 – utviklingen startet i fjor. Poenget er at kameraene, med relativt lav oppløsning, ser hva du gjør og på den måten kan bruke AI for å hjelpe deg med gjøremålene.”

Gurman avslører også at selskapet jobber med en hørseltest til AirPods-serien, og at nye Apple Watch som kommer i høst, og kun de nye, vil kunne måle blod-trykket.

Annonse