airpods max
AirPods og AirPods Max kommer i nye utgaver neste år. AirPods Pro oppgraderes i 2025.

Annonse


“2024 blir det store AirPods-året”

Bloombergs Mark Gurman bringer igjen spennende Apple-avsløringer.

Skal fase ut andre- og tredje generasjon AirPods

For ifølge Gurman er 2024 året Apple skal stor-oppdatere AirPods-serien. De billigste AirPod-ene skal oppdateres neste år, garantert med USB C. Gurman sier at proppene får et nytt design – ditto for etuiet og lydkvaliteten. Altså: hele pakken.

AirPods Max kommer også i ny drakt, men ikke før på tampen av 2024 og med USB C. Over-ørene hodetelefonene ble lansert i desember 2020 og mangler derfor den nyeste lydbrikken for dynamisk skifte mellom omgivelseslyd og ANC. Etter andre generasjon Max kommer nye AirPods Pro med nytt design og brikke i 2025. De skal også utstyres med helse-funksjoner som temperatur-måling og hørsel.

To nye AirPods med og uten ANC

Tredjegenerasjons AirPods har ikke solgt spesielt godt for Apple. Mange kjøpere velger enten å spare penger og kjøpe andregenerasjonsversjonen, eller så velger de high-end-modellen, som kommer med støyreduksjon.

Mark Gurman, Apple-journalist, Bloomberg

For å prøve å øke salget kommer det to nye fjerde-generasjons AirPods som prises omtrent på samme måte som de nåværende modellene, men med et nytt design som minner om en blanding av tredje generasjon AirPods og Pro-utgaven med kortere “stilker.” Den dyreste modellen får ANC og et oppdatert lade-etui og “Hvor er?”-varsel.

Ifølge tall fra Canalys er Apple den største produsenten av trådløse ørepropper med en markedsandel på 31,8 prosent. Samsung følger etter med 8,9 prosent og Xiaomi er på tredjeplass med 5,3 prosent av markedet – “andre” har en markedsoppslutning på 54 prosent. Apple omsetter AirPods, Beats og Watch for 450 milliarder kroner årlig.

Annonse