battlefield
For oss høres det ut som Battlefield tar den gamle "tilbake til røttene"-vrien. Spørsmålet er om det er tillit igjen hos spillerne.

Annonse


Vi trenger en helt

Dice, EA sitt Battlefield-studio og utvikler av spill-motorer, har mistet enda en viktig person i det stille.

Nok en viktig person forlater Battlefield

Denne gang er det Craig Morrison, “Studio Creative Director,” som forlater skuta vi ikke er helt sikre er på vei. Jo, det har lekket mer informasjon om Battlefield som visstnok lanseres oktober neste år, men vi sitter fremdeles med en følelse av at Battlefield 2- og 3-lanseringene aldri vil toppes. Vi håper vi tar feil.

Blue Scarab Entertainment er Morrison sitt nye hjem, også det et Stockholm-basert studio. Morrison har tidligere jobbet hos Funcom og Blizzard.

Vi rapporterte i september 2022 at Lars Gustavsson forlot Dice. Gustavsson var kreativ sjef for spill-serien i 22 år, og vi behøver derfor ikke forklare hvor viktig han var. Det er også grunnen til at han ble omtalt som “Mr. Battlefield.” En annen viktig person, Marcus Lehto, forlot stillingen som Battlefield-regissør i februar i år.

Annonse


Kan Zampella redde Battlefield?

Det er umulig å si hvilken effekt endringene vil ha, men at Vince Zampella leder utviklingen gir håp. Zampella er kjent fra Respawn Entertainment, Titanfall, Apex Legends, Jedi: Fallen Order og Medal of Honor.

“Vince Zampella er leder for Respawn Entertainment, et studio han var med å grunnlegge i 2010, som ble kjøpt opp av EA i 2017. Zampella har også ansvaret for framtiden til Battlefield-serien, der DICE (Stockholm, Sverige), Ripple Effect Studios (Los Angeles, CA) og Ridgeline (Seattle-området, WA) er ansvarlige for å skape Battlefield-opplevelser – alle rapporterer til organisasjonen hans,” oppsummerer EA Zampella.

Vår visjon for Battlefield er ambisiøs og spennende. Prosjektet gjør meningsfull fremgang, takket være det sterke lederskapet til Vince Zampella og Byron Beede og dedikerte studioer som er forpliktet til å bygge en Battlefield-plattform som fansen vil elske. I dag har vi det største Battlefield-teamet i franchisens historie, med lidenskapelige mennesker på plass over hele verden. Studioene våre er organisert for å dra nytte av både franchise og lokalt lederskap.

EA, 28. februar, 2024

Annonse