Zelda: Tears of the Kingdom
"Zelda: Tears of the Kingdom" ble piratkopiert før spillet ble lansert på Switch våren i fjor.

Annonse


Nintendo har fått nok! 1 million nedlastinger før spillet ble lansert

Yuzu er en Nintendo Swtich-emulator til Windows, Nintendo og Android. Nå saksøkes de av spill-giganten.

Nintendo-piratkopiering er en greie på PC

Ettersom ytelsen til omtrent all annen maskinvaren enn Nintendos konsoller, er mye bedre, har emulering tatt av. Det er ikke lenger slik at man må ha en monster-PC for å emulere Goldeneye med en svak Nintendo 64-emulator. Yuzu har stått i bresjen for Nintendo-emulering, og det er så mye kraft å gå på at spillene ser bedre ut i emulatoren enn på PC, ved å oppjustere oppløsningen opp til 8K og bedre FPS.

Selv Valve har testet Yuzu på sin konsoll, Steam Deck.

Og det er populært, så populært at Nintendo saksøker personen eller personene bak programvaren. Hvor populært? “The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom” er lastet ned 1 million ganger. Vi er forsiktige med å si piratkopiert, for om man eier en gyldig kopi til Nintendo, er vi usikre på om det anses som piratkopiering i alle land på kloden.

Det mest utrolige: dette tallet baserer seg på nedlastinger før spillet ble lansert på Switch i mai i fjor – spillet ble piratkopiert i en og halv uke før den offisielle lanseringen. Vi belønnet den gang spillet med 9,5 av 10.

Har den hellige gral

I søksmålet heter det blant annet at “Yuzu gir enhver Internett-bruker i verden midler til å ulovlig dekryptere og spille praktisk talt alle Nintendo Switch-spill – inkludert Nintendos nåværende generasjon og mest populære spill – uten å betale en krone for en Nintendo-konsoll eller for det spillet.” Nintendo søker 150 000 dollar for det nyeste Zelda-spillet grunnet fildelingen.

Men 150 000 dollar er ikke mye penger for det japanske spill-selskapet, og ganske riktig, det er heller ikke målet: målet er å stenge emulatoren helt slik at det blir umulig, men da vil jo programvaren bare å finne som torrent? Med andre ord ser vi på det som nærmest umulig å stoppe Switch-piratkopiering, men Nintendo håper om ikke annet å gjøre det litt vanskeligere. Det ser nemlig ut som folkene bak har funnet Nintendos hellige gral – vi har heller ikke hørt noe om at oppdatering av spill eller konsollen setter en stopper for dette. Da hadde det jo allerede skjedd.

Annonse