xbox
Microsoft bekrefter at Xbox-spill kommer til Playstation og Switch og at Activision/Blizzard-spill kommer til Game Pass. Dessuten er det ny maskinvare på vei.

Annonse


OPPDATERT: Xbox-spill kommer til Playstation og Switch – “super-Xbox” på vei

Playstation fortsetter å dominere Xbox i salg samtidig som Microsoft trolig kommer til å gjøre seg enda mindre avhengig av Xbox.

Først publisert 12. februar.

Oppdatert, 15. februar, 21:09:

Microsoft bekrefter at utvalgte Xbox-spill lanseres til Playstation 5 og Switch. Det er snakk om fire spill, og først ut er Hi-Fi Rush og Pentiment, etterfulgt av Sea of Thieves og Grounded. Med andre ord: ingen Starfield enda, ei heller Indiana Jones. Microsoft åpner dog mulighetene for flere AAA-spill fremover, og vi tror det vil skje fordi de holder døren åpen for det. Microsoft omtaler det hele som en mulighet til å lære.

Annonse


Activision/Blizzard-spill kommer endelig til Xbox Game Pass. Først ut er Diablo IV 28. mars.

Også var det maskinvaren. Selskapet er veldig vage, men lover det er en veldig høy-ytelses-Xbox-konsoll på vei, men selskapet kommer ikke til å avsløre mer før julen 2024: “Det vi fokuserer på er å levere det største tekniske spranget du noen gang har sett i en maskinvaregenerasjon, noe som gjør det bedre for spillere og bedre for skaperne og visjonene de bygger.” Det er også hint til ulik maskinvare, og da tenker jo alle i retning en håndholdt Xbox-konsoll. Selskapet lover å dele mer om dette senere. Spencer hinter uansett i stor grad mot en håndholdt Xbox.

Du husker sikkert lekkasjen rundt nye konsoll-oppgraderinger på tampen av året, og det skjer trolig fremdeles. Dette er design-endringer av dagens modeller med mer lagringsplass og kjappere WiFi, men trolig ikke bedre ytelse. Det har tidligere lekket at Microsofts helt nye Xbox ikke kommer før i 2028, men det kommer nok noe før den tid.

Oppdatert, 15. februar, 17:23:

Følg med klokken 21:00 i kveld for å få med deg den nye visjonen for Xbox, og mens du venter: les de potensielle avsløringene! For personer som har snakket med Inverse.com om det som skal skje, avslører at det skal avsløres ny Xbox-maskinvare, kanskje i form av en håndholdt, og selvsagt et nytt Call of Duty-spill i oktober.

“Hver skjerm er en Xbox,” var et av slagordene, noe som underbygger vår påstand om ytterligere strømme-fokus. I tillegg var det visstnok snakk om “flere skjermer,” som kan være et nikk til en håndholdt. Microsoft vil også snakke om Palworld.

Oppdatert, 20:08:

Torsdag denne uken klokka 21:00 skal Xbox-sjef Phil Spencer og toppledelsen hos Xbox avsløre hvilken strategi selskapet har lagt for selskapet etter at det forrige uke dukket opp troverdige rykter om at Xbox-spill er på vei til Playstation 5. Vi følger opp når det nærmer seg.

Alt kan endres for Xbox denne uken

For lekkasjen sprakk akkurat at Xbox internt trolig kommer til å gå for at blant annet AAA-spill som Starfield og det nye Indiana Jones-spillet skal lanseres på Sonys Playstation 5. Microsoft jobber visstnok med en ny visjon for Xbox (som avsløres denne uken), men uttaler samtidig at de ikke skal stoppe med Xbox-maskinvare.

Viden kjent er det at Microsoft har handlet Activision Blizzard – når man kombinerer dette med at selskapet ser på muligheten til å gjøre Xbox-spill til kun timede eksklusive spill som senere kommer til konkurrenten, skimtes det kanskje over horisonten at Microsoft har lyst å drive med spill-produksjon mer enn Xbox-maskinvare på lang sikt. For de neste fire årene er veldig mye allerede avslørt med en mindre oppgradering på tampen av året og den helt nye generasjonen i 2028, om ikke tidligere.

Microsoft fortsetter å tape mot Sony og Nintendo for solgte maskiner.

Microsofts strategi kan være gradvis å pense Xbox mot strømming

En av årsakene til at Playstation 5 selger mye bedre er at alle spillene jo heller ikke er tilgjengelig på PC, kun noen av dem en lengre tid etter lanseringen, mens PC- og Xbox-spill går hånd i hånd. Vanner Microsoft helt ut sitt tidligere salgspoeng for Xbox-maskinvare? Det er mulig at de ser på strømming som langt mer dominerende etter 2028, og at spillere trenger en skjerm, ikke maskinvare.

Vi vet ikke om Microsoft innerst inne var klar over at de aldri vil kunne klare å selge flere konsoller enn Sony, men nå er altså tallenes tale her, igjen i favør Sony. Denne gang er det Take-Two-publisher som avslører at 2:1 salg til fordel PS5 mot Xbox Series X og S. Microsoft har aldri ønsket å avsløre sine salgstall, mens Sony en rekke ganger har skrytt av sine: i desember nådde de 50 millioner PS5-salg.

Uansett hva Microsofts strategi er har jo de nye maskinvare-planene frem til 2028 lekket, så ny maskinvare kommer det, men når Xbox-sjef Phil Spencer sier at ting kommer til å bli gjort klart denne uken, er det trolig noe viktig de ønsker å kommunisere. Spørsmålet er hva.

Annonse