starfield
Det ser ut til at Microsoft skal lansere flere toppspill på Playstation 5, inkludert Starfield og det nye Indiana Jones-spillet.

Annonse


OPPDATERT: Skal legge frem ny visjon for Xbox

En ting er at eldre Xbox-spill som Sea of Thieves og Hi-Fi Rush skal være på vei til Playstation om kort tid, som ryktet sent i fjor, men nå har informasjonen fra kilder i bransjen tatt en nærmest dramatisk vending for denne bransjen å være.

Oppdatert, 22:20:

Etter at de store ryktene sprakk i går, er vi nærmere å finne ut om det bare var snakk eller ikke – det høres ikke slik ut nå som Xbox-sjef Phil Spencer varsler på X at teamet skal briefe spillerne om “fremtiden til Xbox:”

“Vi lytter og vi hører deg. Vi har planlagt en bedriftsoppdatering for neste uke, hvor vi ser frem til å dele flere detaljer med deg om vår visjon for fremtiden til Xbox. Følg med.”

Annonse


Flere kilder peker i samme retning: Microsoft skal lansere AAA-spill på Playstation 5

For selskapet skal ikke lenger være interesserte i å tviholde på AAA-spill heller. Ifølge ferske rapporter er Bethesdas Starfield på vei til Playstation 5. Lanseringen skal visstnok finne sted etter lanseringen av DLC-en “Shattered Space” som lanseres i 2024 – en dato foreligger i skrivende stund ikke.

Om storspillet Starfield kommer til Sonys konsoll, er det naturlig at også flere storspill følger etter i den store helomvendingen. Og ganske riktig: det rapporteres at “Indiana Jones and the Great Circle”, med Bethesda-sjef Todd Howard som produsent, også kommer til Sonys nyeste konsoll.

Indiana Jones sikter seg inn på desember Xbox-lansering

Spillet har ikke spikret lanseringsdato utover at planen er å lansere i år. Det er ventet at Indiana Jones spillet vil være eksklusivt på Xbox og PC i flere måneder før Playstation-spillere får tilgang, men visstnok ikke så lenge etter lanseringen på Xbox som er ventet i desember. Det overrasker ikke, og er samme strategi Sony har, men da tar det noen ganger langt mer enn noen måneder.

“En ny multiplattformtilnærming for visse Xbox-spill har dukket opp innad hos Microsoft har vi blitt fortalt. Selskapet vurderer hvilke titler som forblir eksklusive og andre som vil komme på Switch eller PS5 i fremtiden,” rapporterer The Verge som påpeker at selskapet fremdeles er internt uenige og ikke har spikret strategien.

Annonse