macos volum
Etter 20 år er fremdeles problemet der med at balansen kan endres automatisk. Apple skal ha vært klar over problemet i minst 12 år. Bilde: ITavisen

Annonse


Etter 20 år er Apples feil fremdeles ikke rettet

Apple sin “pinch to zoom”-feil vi beskrev i september i fjor har trolig blitt rettet.

Tiden går, ubalansen består

Vi er ikke sikre på hvilken versjon som tok knekken på plagen, men borte er den. Men det er en annen merkverdig feil som Apple etter 12 år enda ikke har klart å rette, og som de har vært klar over like lenge. Problemet innebærer at lyd-balansen automatisk forskyver seg den ene eller andre veien.

“Jeg har noen merkelige problemer på MBP Retina som kjører OS X 10.8.2. Lydbalansen endres, og høyre høyttaler er nesten dempet. Er det noen som vet hva som kan være galt her?,” spurte en bruker i 2013. Men problemet ser ut til å være mye eldre enn som så – dette innlegget er nemlig fra 2003:

“Jeg har hatt dette problemet på flere MacBooks (siden min gamle Powerbook 15 fra 2003 til jeg oppdaget det samme på min MacBook Pro 13″ fra sent 2011). Apple har bekreftet det som en feil som oppstår når du trykker på volumknappene under tung CPU-bruk helt tilbake i OS 10.2! Løsningen var å gå tilbake til preferanser og sette den tilbake dit du ville.”

Etter alle disse årene finnes det en løsning, men den finnes i gratis-programmet “Balance Lock” fra Tunabelly Software. Om det er volum-endringer under tung CPU-belastning som forårsaker problemet som ifølge samme programvare-selskap også berører Apple Silicon Macer, det er ikke kjent.

Annonse