fix pinch to zoom
I flere år har ikke Apple rettet en feil som sporadisk deaktiverer "pinch to zoom." Et lite program gjør jobben, men man må gjøre det manuelt.

Annonse


Mac-feilen plaget meg lenge, men det er enkelt å fikse

Jeg har brukt alt for lang tid på å “løse” et problem med MacBook og macOS. Feilen forsvinner nemlig av seg selv, også glemmer man det hele.

Artikkelen inneholder annonselenke.

Det lille mysteriet

Jeg vet ikke nøyaktig hvor feilen ligger, og jeg vet heller ikke hva som trigger det, men flere ganger i løpet av en uke stopper muligheten for zoome inn og ut med to fingre. Jeg bruker funksjonen mye i alle slags programmer, være det seg nettleseren eller e-post. Det eneste jeg vet om problemet er at det har rammet både en MacBook Air og en MacBook Pro, og at det skjer med ulike versjoner av macOS. Feilen ble visstnok introdusert i macOS Monterey lansert i 2021. Det gjør det ikke akkurat lett å feilsøke.

Jeg og mange andre synes uansett det er rart det ikke er mer snakk om feilen (jeg ser 9To5Mac omtalte feilen i januar,) men i det minste finnes det en feilretting om du er i samme båt som meg. Man blir jo også sprø av at feilen forsvinner like plutselig som den kom, og at det ikke er noe man kan fikse automatisk hver gang feilen rammer.

Annonse


Hvorfor har ikke Apple rettet dette enda

Feilen ser ut til å ligge i måten OS-set styrer dock-en, for den kjekke lille appen “Fix Pinch Gesture” tar omstart av grensesnitt-behandleren på sekundet med en terminal-kommando (du kan også fikse det ved å deaktivere funksjonen i innstillingene,) og vipps så fungerer det igjen.

Opplever du problemet, og i hvilke programmer? Noen sier de kun har støtt på det i Apples programmer, mens andre sier de har møtt på problemet også ved bruk av Chrome.

Annonse