arc
Arc Search er ikke helt som andre nettlesere: i stedet former den seg automatisk etter hva du driver med.

Annonse


Du har neppe brukt en rarere nettleser

The Browser Company of New York er ikke bare et overdådig navn for et selskap som har utviklet nok en nettleser… som ikke bare er en nettleser.

Arc Search søker for deg

Det er vanskelig å få helt grep om hva Arc Search er, men det er altså en nettleser, blant annet. La oss høre hvordan selskapet selv forklarer produktet:

“Verden beveger seg utrolig raskt. Nye produkter og apper lanseres hver uke, nye bilder og ideer dukker opp på den daglige feeden din, og vennene dine er besatt av noe nytt innen popkultur hver gang du chatter. Det er både en spenning og en utfordring å prøve å henge med! Heldigvis hjelper Arc Search – din nye mobilnettleser, deg med å bevege deg enda raskere. Den bringer alt du leter etter til deg – raskt og uten distraksjoner.”

De lister deretter funksjoner de mener gjør hverdagen lettere (Mac-versjonen:)

  • Et hendig auto-up-tastatur som gir hvert nytt søk et forsprang
  • Uovervinnelig alltid-på-blokkere for annonser, sporere og bannere som står i veien for nye oppdagelser
  • Et kraftig Browse for Me-alternativ som leser mange nettsider samtidig og setter alt som betyr noe sammen i en perfekt fane
  • Automatisk arkivering som rydder opp i inaktive faner for å gi plass til nye tvangstanker
  • Et minimalistisk lese-modus som minimerer uønskede distraksjoner
Det er to utgaver: Mac og iPhone. Sistnevnte er nettopp lansert på App Store, mens Mac-utgaven kan lastes ned fra fra arc.net. Nettleser-utgaven gjør det enkelt å dele opp slik at man kan ha to faner opp samtidig.
Arc organiserer bilder på en annen måte enn andre nettlesere.

Men der Arc Search får mest oppmerksomhet er med AI-søket som oppsummerer informasjon fra en rekke kilder og presenterer det rent og pent på mobilens mindre skjerm. Josh Miller, sjef for The Browser Company, forklarer kjapt hvordan det fungerer ved at nettleseren søker for deg – se klippet under.

The Verge oppsummerer bruksmetoden på denne måten:

“For noen minutter siden åpnet jeg den nye Arc Search-appen og skrev «Hva skjedde i Chiefs-kampen». Kampen, AFC Championship, hadde nettopp konkludert. Vanligvis ville jeg googlet dette, klikket på noen lenker og lest om kampen på den måten. Men i Arc Search skrev jeg inn søket og trykket på “Bla gjennom for meg” -knappen i stedet.”

Annonse