ipad air 12,9
iPad Air 12,9" ventes i mars samtidig med nye iPad Pro med M3. Alle bilder: 91Mobiles

Annonse


Her er nye iPad Air

Apple skal lansere en større iPad Air i år. Det har vi vært klar over en stund.

Her er CAD-tegningene av nye iPad Air 12,9″

Om lanseringenmåneden er mars eller april, og om Apple samtidig avslører nye MacBooks samme måned, det er det usikkerhet rundt, men det er altså ikke lenge å vente på M3 på (omtrent) alle enheter. Det ventes nemlig, og det er naturlig, at de to nye iPad Air-modellene får M2-brikken, mens de nye Pro-modellene som visstnok også får nytt design, naturlig nok får M3.

Apropos design er det ingen design-endringer å skimte med 12,9 tommeren basert på 91Mobiles sine CAD-tegninger: dette er det samme designet vi har vært kjent med fra Air, Pro og mini-serien noen år, utover noen modifikasjoner av kamera-designet. TouchID er dessverre greia på disse som avslørt av de tekniske tegningene, så glem fremdeles FaceID på Air som MacBook. Det blir interessant å finne ut av prisen og lagringskapasitet da Apple faktisk tilbyr Air med kun 64GB lagringsplass fra kroner 8290 kroner. Kanskje 10 500 kroner for 128GB Air 12,9″? Da plasserer den seg mellom den minste Air-utgaven og iPad Pro 11″ 128GB til 11 290 kroner.

Er Apples iPad-serie rotete?

Apples iPad-strategi har fått kritikk de siste årene, utover at de ikke oppgraderte noen av modellene i fjor – fokuset har vært på Mac-serien og M-brikkene. Selskapet tilbyr iPad, Air, Pro og mini-modeller, der de to første er litt forvirrende. iPad 10 er den billigste løsningen, og nytter stadig A-brikkene til Apple, det samme gjør mini – de to er ganske så like. Air er mellomklasse og Pro er de aller beste med den beste hastigheten og skjerm-teknologien.

Kanskje det hadde vært mer fornuftig å kvitte seg med mini og i stedet tilby to eller tre iPad-størrelser, to Air-størrelser og to Pro-størrelser med kuttede rammer og større paneler? Det hadde også vært hyggelig at samtlige nyttet M-brikkesett og ikke aldrende A-serie brikker først brukte i noen generasjoner gamle iPhones.

Apropos billigere nettbrett skal visstnok ikke Microsoft lansere Surface Go 4 før på tampen av året.

Apples ryktede iPad-veikart:

  • 2024: Som tidligere ryktet – 11″ og 12.9″ iPad Pro med OLED og ProMotion
  • 2026: Ny iPad mini med en større 8,7″ skjerm med OLED-panelteknologi – øker skjermen fra 8,3″
  • 2026: 10,9″ iPad Air med OLED
  • 2027: 12,9″ iPad Air med OLED

Annonse