samsung galaxy s24 ultra
Samsung Galaxy S24 Ultra støtter ikke Qi2-lading og S-pennen sliter i møte magnet-tilbehør. Bilde: @thisistechtoday/X

Annonse


Støtter ikke ny ladestandard

Samsung annonserte denne uken sine nye toppmodeller i Galaxy-serien.

Mangler Qi2-støtte

Men det er to ting å være klar over: kun den dyreste Ultra-modellen er utstyrt med Snapdragon 8 Gen 3, dessuten er det oppdaget noe annet merkverdig: de nye modellene støtter ikke Qi2, den nye ladestandarden som ble annonsert i november i fjor og som iPhone 15 støttet allerede i september:

“Fordelen med den nye generasjonen er ting Apple-fansen har brukt lenge: magneter og MagSafe-lignende hastigheter (Apple har vært med på utviklingen.) Det har tatt tid: Qi1-spesifikasjonene ble lansert for 15 år siden, men nå har The Wireless Power Consortium (WPC) endelig annonsert at de første produktene nesten har klart å karre seg gjennom sertifiseringsprosessen – de første lanseres akkurat i tide for julaften, til og med. Det ble lovt i januar i år. Kun enheter med Magnetic Power Profile får Qi2-merkingen, melder The Verge. Qi1 og 2 er også kompatible med hverandre.”

Sliter i møte med magnet-ladere

Det fine med Qi2 er at standarden implementerer støtte for kjappere magnet-lading, noe iPhone-kunder lenge har dratt nytte av. Ikke bare det, men hastigheten er også bedre, men det hjelper ikke kunder av Samsungs nyeste toppmodell, Ultra, som ikke støtter standarden, men som i tillegg opplever problemer når Apple MagSafe- og Qi2-produkter er tilkoblet: da fungerer nemlig ikke S pennen lenger.

“For øyeblikket støter produsenter på problemer med magnetene som forstyrrer S-Pen, noe som får pennen til å slutte å fungere midlertidig. Som et resultat prøver produsentene å finne en løsning,” melder @thisistechtoday på X. Samsung er ikke alene: ei heller Pixel 8-serien støtter Qi2. Googles nye toppmodeller ble lansert i oktober 2023.

Annonse