the gathering 2016
The Gathering på Hamar, denne gang i oktober 2016. Bilde: Hassan Zouhar/ITavisen

Annonse


“The Gathering” 2024 avlyst

Årets The Gathering blir ikke noe av. Det informerer KANDU, Kreativ Aktiv Norsk DataUngdom, som har arrangert data-festen siden 1992.

Det blir ikke noe The Gathering fra 27. til 31. mars i år

En rekke av arrangementene i løpet av de siste årene (inkludert i 2020) ble avlyst grunnet COVID. Nå melder KANDU at også årets data-fest avlyses – en av problemene skal være at færre enn før COVID ønsker å være med, ikke minst frivillige som må til for å organisere det gigantisk treffet som samler over 5000 personer på Hamar, vanligvis årlig.

KANDU sier at The Gathering ikke er over, og at de nå jobber for å komme tilbake i 2025. Samtidig varsler de at KANDU ser på “hvordan vi kan bygge opp organisasjonen på nytt,” ovenfor VG.

I fjor skrev vi om The Gathering sitt nettverksutstyr og derav hastigheter skulle stor-oppgraderes: “Juniper støtter utvalgte plasser på årets TG 2.5GbE, 5GbE, 10GbE og 1GbE-hastigheter.”

“Fler og fler hovedkort og laptoper kommer nå med nettverkskort som har NBASE-T støtte. Det vil si at nettverksporten kan oppnå en linkhastighet på 2.5G, 5G og 10G (som regel i tillegg til 10/100/1000). TG var tidlig ute med gigabit til deltakerene, nå vil vi være tidlig med også høyere hastigheter på bordradene. Vi ønsker å se hvor utbredt dette er i utstyret som tas med på TG, og hvordan etterspørselen på dette er, samt legge tilrette for mer bruk av båndbredde i nettverket vårt. Bruk mer båndbredde,” forklarte samlingens organisator, KANDU, mars i fjor.

Annonse