gathering 2022
Juniper støtter utvalgte plasser på årets TG 2.5GbE, 5GbE, 10GbE og 1GbE-hastigheter. Bilde: gathering.org.

Annonse


“Sprenger grenser for hva som er mulig på LAN”

“TG var tidlig ute med gigabit til deltakerne, nå vil vi være tidlig med også høyere hastigheter på bordradene,” opplyses det i en fersk pressemelding fra en av Europas største LAN-samlinger.

Det er ikke mange ukene til Gathering 2023

Samlingen er fra 5. til 9. april, og nå har de avslørt at de fortsetter samarbeidet med nLogic, Juniper Networks og Telenor:

“Vi viderefører det gode samarbeidet med våre venner i nLogic og Juniper Networks, og skal i år, som tidligere bygge kjernen i nettverket på Juniper MX-plattformen. Nytt av året så vil Juniper Networks også levere det trådløse nettverket basert med Juniper Mist. Vi gleder oss veldig til å prøve ut dette og det fortjener sin egen blogpost.

Vi fortsetter med Telenor som ISP og de vil som tidligere år levere oss 50G fordelt på 5x10GbE linker mot Telenor sin ruter i Hamar. Nextron vil som tidligere stå for server leveransene.”

Annonse


Juniper Networks EX4300-48MP.

Tar ikke ekstra betalt, men ikke alle får tilgang

“Fler og fler hovedkort og laptoper kommer nå med nettverkskort som har NBASE-T støtte. Det vil si at nettverksporten kan oppnå en linkhastighet på 2.5G, 5G og 10G (som regel i tillegg til 10/100/1000). TG var tidlig ute med gigabit til deltakerene, nå vil vi være tidlig med også høyere hastigheter på bordradene. Vi ønsker å se hvor utbredt dette er i utstyret som tas med på TG, og hvordan etterspørselen på dette er, samt legge tilrette for mer bruk av båndbredde i nettverket vårt. Bruk mer båndbredde,” forklarer samlingens organisator, KANDU, i pressemeldingen.

Det de skal frem til er at de kan servere 2.5GbE, 5GbE, 10GbE og 1GbE. Merk at det kun gjelder visse plasser i hallen, og hvordan “ting blir fysisk plassert i Vikingskipet.”

Det er Juniper Networks sine EX4300-48MP-svitsjer som støtter disse hastighetene.

Årets nettverkskart.

Slik er nettverksoppsettet per KANDU:

  • Gjøre (omtrent) alt av L3 på MX480 som nå vil stå fysisk plassert på tele (derav nytt navn r1.tele)
  • Utskutte distribusjonsswitcher fra ringen for å redusere behov for mange lange parallelle kabelstrekk (eksempelvis d1.bird)
  • Aggregering av uplinkene til distribusjonsswitchene på gulvet med 2 stk QFX5120 i taket (d1.roof) for å redusere fiberstrekk til taket. 
  • Et SRX4600 cluster for å gjøre NAT av ymse og litt eksperimentering. 
  • Fjerner ring noden som normalt stod på tele.
  • En av VC-distribusjonsswitchene på gulvet blir basert på EX4300-48MP. Denne skal håndtere uplinkene til tilsvarende switcher på bordene. Denne vil få 2x40G uplink til taket. På tegningen heter denne d8.floor, men det er ikke sikkert den vil stå fysisk der den er tegnet inn.

Annonse