apple watch ultra
Apple har fjernet en teknologi fra Series 9 og Watch Ultra 2 som trolig innebærer at selskapet igjen kan selge produktene i hjemme-markedet igjen, men alt er ikke avklart enda. Bilde: ITavisen

Annonse


Komplisert klokke-seier for Apple

Det kan se ut som at Apple vil vinne frem i saken mot Masimo, et selskap som mener Watch-produsenten har misbrukt deres patenter, men ikke alt er helt klart enda.

En mer klargjørende beslutning kan komme i kveld norsk tid

Det er den amerikanske toll-etaten som mener at det er nok at Apple deaktiverer en blod oksygen sensor-funksjon fra “nylig solgte enheter,” som 9To5Mac skriver. Apple mener at “deres redesignede klokkeprodukter definitivt ikke inneholder pulsoksymetrifunksjonalitet ….” Dette er teknologi som måler oksygenmetning og puls.

Har iverksatt kriseplan

Med andre ord høres det ut som selskapet ikke vil kunne tilby den avanserte helse-funksjonen for sine amerikanske kunder før de finner ut hvordan de kan implementere teknologien uten å tråkke på tærne til Masimo, men vi er mer usikre på nøyaktig hva dette innebærer i praksis, ikke minst for kunder som allerede eier en Series 9 og/eller en Ultra 2 – vil en oppdatering deaktivere funksjonene?

“Vi venter også fortsatt på en avgjørelse fra den amerikanske ankedomstolen om Apples anmodning om å sette Apple Watch-forbudet på pause gjennom hele ankeprosessen. Den avgjørelsen kan komme allerede i dag,” meddeler 9To5Mac. Vi følger saken og redegjør for hva som egentlig kommer til å skje, når vi vet mer.

Annonse