apple watch ultra
Apple får ikke lov å selge sine to Watch-toppmodeller før patent-tvisten med Masimo er oppklart på den ene eller andre måten. Bilde: ITavisen

Annonse


Apple må stoppe salget!

Ovenfor 9To5Mac melder Apple at de har valgt å stoppe salget av Apple Watch Ultra 2 og Series 9 i USA.

Heldigvis for Apple gjelder det kun deres egne utsalgspunkter

Forbudet trer i kraft fra 21. desember fra Apples nettside og i butikkene på 24. desember – det kunne knapt vært verre datoer for forbruker-giganten. Merk at forbudet kun gjelder Apples butikker, og ikke kjeder som Best Buy. Det er da noe, og det er ikke iPhone som rammes.

Årsaken er et patent-strid med Masimo og blod oksygen-sensoren i selskapets to nyeste flaggskip-klokker. Masimo har to saker mot Apple: en de klaget inn til en domstol i California i 2020, og en ovenfor International Trade Commission sommeren 2021. Denne saken er relatert til ITC-klagen. Det er foreløpig ikke kjent hva som kommer til å skje, altså hvor lenge forbudet er gjeldende. Den amerikanske presidenten Joe Biden kan velge å fjerne forbudet og Apple kan og vil anke saken 26. desember bekrefter de ovenfor 9To5Mac. Hvor lang tid dette vil ta er ikke godt å si, men om Biden-administrasjonen ikke tar grep om saken, vil det trolig drøye til januar før vi får en oppklaring.

Dette uttaler Apple ovenfor Apple-avisen:

“En presidentvurderingsperiode pågår nå i forhold til en ordre fra U.S. International Trade Commission om en teknisk tvist om intellektuell eiendom knyttet til Apple Watch-produkter som inneholder Blood Oxygen-funksjonen. Selv om vurderingsperioden ikke vil ende før 25. desember, tar Apple forebyggende skritt for å etterkomme dette dersom kjennelsen skulle stå. Dette inkluderer å stoppe salget av Apple Watch Series 9 og Apple Watch Ultra 2 fra Apple.com fra og med 21. desember, og fra Apple-butikker etter 24. desember.

Apples team jobber utrettelig for å lage produkter og tjenester som gir brukere bransjeledende helse-, velvære- og sikkerhetsfunksjoner. Apple er sterkt uenig i bestillingen og forfølger en rekke juridiske og tekniske alternativer for å sikre at Apple Watch er tilgjengelig for kundene. Skulle dette bli stående, vil Apple fortsette å iverksette alle tiltak for å returnere Apple Watch Series 9 og Apple Watch Ultra 2 til kunder i USA så snart som mulig.”

Annonse